Film "Parada" - hit u Sloveniji i Bosni

Srpski film je dobio "Zlatnu traku" u Sloveniji, nagradu za gledanost, dok ga je u Sarajevu, Tuzli i Zenici već videlo 18.000 ljudi

  • 2

Film "Parada" dobio je prošle nedelje u Sloveniji nagradu "Zlatna traka", koju od Udruženja distributera dobijaju filmovi koji u bioskopima premaše 25.000 gledalaca. Ovo priznanje su poslednju deceniju dobijali isključivo slovenački filmovi, a poslednja slovenačka manjinska koprodukcija koja je dobila zlatnu traku je "Ničija zemlja" Danisa Tanovića.

Sem u Sloveniji, "Parada" je posle osam nedelja prikazivanja u Sarajevu, Tuzli i Zenici ostvarila 18.000 gledalaca, što je najbolji rezultat koji je do sada ostvario jedan srpski film. Film se još uspešno prikazuje i velika je šansa da dostigne gledanost ostvaren u drugom entitetu, Republici Srpskoj, od 23.000 gledalaca.

U Hrvatskoj za "Paradu" već treći mesec prikazivanja vlada veliko interesovanje i ovog vikenda srpski film prestiže po gledanosti film "Šta je muskarac bez brkova", koji je držao suvereno drugo mesto  po gledanosti u istoriji hrvatkog filma sa 152.000 gledalaca. (Najgledaniji film u Hrvatskoj ikada je "Kako je počeo rat na mom otoku” sa 200.000 posetilaca).

- Ovo su sve lepe vesti, a lepe vesti često kod nas imaju drugorazredni tretman u odnosu na negativne. Meni je posebno drago da se u javnosti sazna o uspehu našeg filma na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine - rekao je reditelj Srđan Dragojević. Srđan Dragojević je naznačio da se odnos Beograda i Sarajeva često tretira kroz prizmu međusobnog zameranja i optužbi i drago mu je da "Parada" daje drugačiji primer.

- Drago mi je što je film prihvaćen širom zemlje u kojoj sam rođen - dodao je Dragojević.

(N. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA