Bolivud snima film o Marku Kraljeviću!

- Kao što Marko u filmu nije svestan svoje snage, tako ni vi, Srbi, ne znate koliko vredite. Iako istorijska fantazija, ovo je priča o modernoj Srbiji - kaže bolivudski reditelj S. Šridar

  • 17

U Beogradu se uveliko snima film o Marku Kraljeviću a da sve bude zanimljivije režira ga Indijac S. Šridar koji je, kako navode "Novosti", fasciniran najvećim srpskim epskim junakom.

Indijskog reditelja posao je doveo u glavni grad Srbije pre nekoliko godina, i tada se zaljubio u Srbiju i odlučio je da snimi film. Pitao je svoje srpske prijatelje ko je najveći epski junak i dobio jednoglasan odgovor - Marko Kraljević.

- Pročitao sam prevode svih epskih pesama, istraživao, upoznao i zavoleo vašeg junaka. Fasciniran sam. On predstavlja sve ono dobro u Srbiji. On je moja vizija srpskog naroda. Kao što Marko u filmu nije svestan svoje snage, tako ni vi, Srbi, ne znate koliko vredite. Iako istorijska fantazija, ovo je priča o modernoj Srbiji. Humor, hrabrost i tvrdoglavost su integralni deo srpskog karaktera i to sam hteo da se vidi u filmu. Nažalost, ratna vremena su vam oduzela mnogo toga. I sad je vreme za buđenje, da ponovo pokažete šta imate. A imate mnogo talentovanih ljudi - objašnjava S. Šridar i dodaje da će se film "Marko Kraljević - fantastična avantura" snimati na lokacijama u Beogradu do kraja juna.

U ovom ostvarenju Marka Kraljevića će igrati mladi glumac Mateja Popović, a osim studenata sa Fakulteta dramskih umetnosti, u filmskoj ekpi se nalazi i iskusni Ivan Bekjarev.

(Telegraf.rs/ izvor: Novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xajдук

    14. jun 2014 | 17:14

    Ne treba nama neki tamo Indus da govori šta mi imamo,a pogotovu ko smo mi. Marko Kraljević,ili pravo Marko Mrnjavčević poginuo je 1395 god. kao turski vazal u bici na Rovinama. Dok, do dana današnjeg, osporavani Vuk Branković je bio elitni ratnik, srBske oklopne konjice i nikako izdajnik Boja na Kosovu. Umro je u turskoj tamnici,i do poslednjeg dana se nije pokorio turcima! Sve dok se ovakve stvari ne isprave nama Srbima nema boljitka. Dosta sa lažima!

  • Aleksandar

    14. jun 2014 | 20:10

    Ovaj čovek bolje razmišlja nego neki srbi...Svaka čast !

  • MNE

    14. jun 2014 | 23:57

    Ko o cemu vi Srbi o turskom vazalu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA