Mejdeni rasturili Kalemegdan, 20.000 fanova pevalo sa majstorima metala! (FOTO)

Legendarni britanski muzičari su izveli hitove koji su obeležili njihovu karijeru i energičnom svirkom se odužili sjajnoj beogradskoj publici koja ih je ispratila zasluženim ovacijama

  • 12

Brus Dikinson i ekipa su održali još jedan sjajan koncert u Beogradu, a "Iron Maiden" su nastupom koji je trajao nešto više od sat i po raspametili više od 20.000 ljudi na Kalemegdanu.

Kao uvertira za spektakl je poslužila je aero akrobacija pilota Vladimira Bulata koji je svojim vratolomijama oduševio publiku koja se pomalo i uplašila kada je on nekoliko puta nisko nadleteo Donji grad.

Koliko god puta da ih slušate uživo, "Mejdeni" uvek imaju da ponude nešto novo i ono što se ne menja je činjenica da su neuništivi Britanci i dalje u stanju da nas oduvaju silnom energijom sa bine.

Koncert su započeli sa numerom "Moonchild", a atmosfera se zagreva uz "The Prisoner" i "2 Minutes To Midnight" koju publika horski peva.

- Srbijo, ne čujem vas... Da li me vi to zaje*avate? Glasnije - vikao je Dikinson, a kao odgovor dobio je urlik od kojeg se diže kosa na glavi.

Četiri moćne gitare i Brus u punoj formi su garantovali sjajan koncert, a opšti haos je nastao uz pesme "The Trooper" i "The Number of the Beast".

Hitovi su se ređali, "Run to the Hills", fenomenalna "Wasted Years"... sada već više nema kočenja, prži se punom snagom a desetominutna verzija "Seventh Son of a Seventh Son" je sve ostavila bez teksta. Možda, baš ova pesma na najbolji način predstavlja "Mejdene" - drama, spuštanje i podizanje ritma, upečatljivi Dikinson i gitarski rifovi koji se prepričavaju godinama.

Nakon toga upalile su se baklje u publici, sve grmi od pevanja... Ko nije čuo "Fear of the Dark" uživo, pa, nema pojma šta je propustio.

Regularni deo koncerta bend je završio numerom "Iron Maiden", a na bis su usledile pesme "Aces High", "The Evil That Men Do" i "Sanctuary".

- Srbijo, hvala vam, bili ste fantastični, vidimo se sledeći put - rekao je Dikinson koji se sa ostalim članovima benda poklonio publici.

Još jednom se pokazalo da u muzici imate majstore, i one koji bi to hteli da budu, a sigurno je da će "Mejdeni" zauvek ostati u prvoj kategoriji.

(A. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • david

    17. jun 2014 | 23:22

    Oni su kod nas dolazili i pre nego sto si ti rodjen. To im je tradicija da dodju u Bg i vrate u mladost. Novac zaradjuju u zemljama gde im je karta 5-10 puta skuplja od te cene kod nas. Nesto drugo je tu u pitanju a ti ces moci to shvatiti tek nakon 30-40 god. zivljena rock and roll-a

  • CEEM

    17. jun 2014 | 23:25

    Moja rodica koja je na koncertu me je zvala kada je bila pjesma Fear of the dark! A tu pjesmu obozavam. U sustini Iron Maiden i njihov tekst, rijetko ko ima. Pozz

  • Stole

    17. jun 2014 | 22:36

    Sviraj mejdene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA