"Ai se eu te pego": Sve o najvećem braziskom hitu (VIDEO, FOTO)

Mišel Telo je popularan u Brazilu, a ovom veselom pesmicom, koju je na Jutjubu videlo 228 miliona ljudi, osvaja i ceo svet

  • 0

On i njegova pesmica osvojili su svet - Mišel Telo i "Ai se eu te pego"!

Reč je, naravno o najvećem brazilskom muzičkom hitu, kojim su i naši vaterpolisti nedavno slavili zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u Ajndhovenu. Lagana pesmica, simpatična melodija i ceo svet je postao lud za njom, a pre naših vaterpolista poludeli su i svetski fudbaleri, koji neretko imaju zanimljivu koreografiju dok je pevaju. A ona, poput domaćih hitova iz devedesetih, ima glup tekst. Međutim, koga briga za to? Bitno je da se peva!

Mišel Telo (31), pevač koji je proslavio ovu pesmu, jeste brazilski umetnik koji je svoju karijeru započeo u "Grupo Tradićao", gde je bio pevač do 2008. godine. Tada je počeo da se dokazuje u solo angažmanu, ali samo u svojoj zemlji. Objavio je jedan studijski i dva živa albuma. Svet je tek prošle godine saznao za njega, i to kada je zapevao ovu melodičnu pesmicu, koja u prevodu glasi "Joj, kad te dohvatim". Već je proglašen svetskim fenomenom, jer je njegov hit na Jutjubu do sada pogledan oko 228.500.000 puta!

Inače, Mišel je veoma popularan u svojoj domovini i miljenik je lepšeg pola. Do prošlog meseca bio je u braku sa stomatologom Anom Karolinom Lago, sa kojom se venčao 2008. Ona je bila njegov veliki fan još dok je pevao u grupi "Grupo Tradićao". Posle svetskog uspeha, njegova supruga rešila je da ga napusti jer je Telo stalno bio na turnejama. Pevač  je, i pored brojnih kriza u braku, želeo da se ove godine ostvari i u ulozi roditelja.

Pesma "Ai se eu te pego" je prvo izvođenje imala još 2008. godine, a otpevao ju je brazilski bend "Kongaija de Žegi". Jedan od autora ovog hita došao je na ideju da bi pesma mogla da bude pravi nacionalni hit i prošle godine ju je ponudio Mišelu Telou.

Numera je ponovo objavljena prošlog leta, a u spotu se pojavio brazilski fudbaler Nejmar. Pesma je, inače, postigla veliku popularnost od kada su fudbaleri Marselo Vijeira i Kristijano Ronaldo zaigrali uz nju, pošto je Ronaldo postigao gol protiv Malage u oktobru prošle godine. A onda se trend proširio na poljske, engleske, turske i nemačke fudbalere, koji su tokom jeseni uz ovu stvar đuskali na terenima. Da  nisu samo fudbaleri zaraženi ovom hitičnom melodijom, pokazuje i to što Rafael Nadal često zaigra uz nju.

Telo je čak objavio i verziju pesme na engleskom jeziku "Oh, If I Catch You" pre nego što je započeo turneju po Sjedinjenim Američkim Državama, a pesma je već uveliko popularna u SAD među hispano življem. Sem na engleski, hit je prepevan i na poljski, grčki i hebrejski jezik, a Mišel je zahvaljujući njoj tokom prošle godine zaradio 18 miliona dolara.

Međutim, iako je pesma na prvom mestu po "skidanju" u čak devet zemalja, u matičnom Brazilu je na drugom mestu, odmah posle Adelinog hita "Someone Like You". Ipak, njegova internacionalna karijera se nastavlja, jer pevač snima album na kojem će sarađivati sa Pitbulom i Šakirom.

I dok se njišete i pevate hitić, evo prevoda pesme "Ai se eu te pego" na srpski jezik:

Joj, kad te dohvatim

Joj, joj

tako me izluđuješ,

Joj, kad te dohvatim,

joj, kad te dohvatim

Primamljiva, primamljiva

tako me izluđuješ,

Joj, kad te dohvatim,

joj, kad te dohvatim

Subota veče, žurka

svi igraju,

pored mene je prošla najlepša devojka,

pa sam skupio hrabrosti i rekao joj:

Joj, joj

tako me izluđuješ,

Joj, kad te dohvatim,

joj, kad te dohvatim

Primamljiva, primamljiva

tako me izluđuješ,

Joj, kad te dohvatim,

joj, kad te dohvatim.

Srbi ne bi bili Srbi kad odmah ne bi napravili prepev ovog planetarnog hita na srpski jezik. U srpskom izvođenju pesma se zove "Čipkaste čarape" i izvode je momci "Domaći plaćenici" u opuštenoj kućnoj atmosferi. Kako oni pevaju možete da čujete ovde, a ako ne razumete, Telegraf.rs vam ostavlja i tekst.

Čipkaste čarape

Nosa, nosa čipkaste čarape,

vidi joj se pedu, vidi, vidi joj se pedu.

Dekolte, dekolte i čipkaste čarape,

au kakvo pedu, au kakvo pedu.

Sam ulazim u klub,

idem pravo za šank,

taman naručio sam pivo,

i videh nju - kao mrak.

Nosa, nosa čipkaste čarape,

vidi joj se pedu, vidi, vidi joj se pedu.

Dekolte, dekolte i čipkaste čarape,

au kakvo pedu, au kakvo pedu.

( N. Ilić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA