Vasil Hadžimanov i MaraQYa na "Musicology" festivalu! (FOTO)

Glavne zvezde festivala koji se od 24. do 27. jula održava na Kalemegdanu biće "Dirty Loops", Kezaja Džons, Mario Biondi i Nikola Konte

  • 0

Festival "Musicology" koji se održava od 24. do 27. jula na teniskim terenima na Kelemegdanu, nastao je kao ideja da se ljubiteljima kvalitetne muzike na našim prostorima pruži mogućnost da čuju nešto novo, drugačije i pre svega kvalitetno, što će ove godine i postići nastupima Nikole Kontea, Maria Biondija, Kezaje Džonsa i globalne atrakcije "Dirty Loops".

Pre stranih zvezda nastupaće poznati muzičari iz Srbije i regiona a prvi potvrđeni izvođači su "MaraQYa", koja će imati čast da otvori prvi "Musicology" festival pre Nikole Kontea i Vasil Hadžimanov sa svojim bendom koji je logična uvertira koncertu švedske atrakcije "Dirty Loops", poslednjeg dana festivala.

Grupa "MaraQYa" uskoro objavljuje novi album, a pre nekoliko dana snimljen je i spot za prvi singl sa pomenutog izdanja. Njihova muzika se zasniva na soulu sedamdesetih godina i hip-hopu devedesetih, takozvanom  "neo soulu. Najveći trag na njihovu muziku su ostavili Stivi Vonder, Rej Čarls, Erika Badu, Danđelo, Džon Ledžend i Ališa Kiz. 

Vasil Hadžimanov bend je prošle godine izdao peti album po redu, pod nazivom "Can You Dig It?" sa kojim su već postigli veliki uspeh. Na "Musicology" festivalu predstaviće novi materijal ali i starije pesme. Njihovi živi nastupi su u velikoj meri drugačiji od sastava koji neguju sličnu svirku. Rasterećenost, komunikacija s publikom i doza humora pomažu da lakše dopru i do onih koji inače ne slušaju ništa slično. Vasil je na konferenciji za štampu izjavio da bi se svakako našao u publici na koncertima Kezaje Džonsa i "Dirty Loops", da i sam ne nastupa na festivalu kao i da njegova ćerka takođe obožava "Dirty Loops".

Ulaznice za festival se mogu kupiti na svim prodajnim mestima "Eventima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA