• 0

Bečka premijera "Radovana III" na nemačkom jeziku

Kultna srpska komedija Dušana Kovačevića biće premijerno izvedena u glavnom gradu Austrije u režiji Nine Gabrijel i sa austrijskim glumcima

  • 0

Komedija Dušana Kovačevića "Radovan III" biće premijerno u Beču izvedena sutra veče u pozorištu "3Raum Anatomieteater". Radi se o kultnoj komediji Dušana Kovačevića koja će premijerno biti izvedena u glavnom gradu Austrije u režiji Nine Gabrijel. U ekipi glumaca se nalaze Markus Til, Angela Šnajder, Goran David, Mari Kristine Fridrih, Korina Pum, Georg Dragoš.

Kultna predstava će se davati do 18. marta u bečkom pozorištu. Austrijska režiserka Nina Gabriel u razgovoru za Tanjug objašnjava da već sedam godina pokušava da realizuje ovu komediju, što joj je konačno i pošlo za rukom.

- Ova pozorišna groteska je genijalno delo dramaturga poreklom sa Balkana i moj motiv da realizujem ovu predstavu po svaku cenu ne leži ni u politici niti vrednovanju, već samo i isključivo u želji da učestvujem u ovom jedinstvenom humoru, balkanskom humoru, koji svojom životnom tragikom, smislenom i iracionalnom otkačenošću opisuje životnu istinu", objasnila je režiserka. "Humor nikada ne razdvaja, već povezuje ljude, kao i umetnost sama po sebi", poručila je ona, dodavši "da nam je Dušan Kovačević podario grandiozno delo, koje je postalo kult u Srbiji".

(Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima