Na današnji dan umrla je Ejmi Vajnhaus! (FOTO) (VIDEO)

Problemi sa zavisnošću od narkotika i zloupotrebom alkohola, kao i njena sklonost ka samouništenju, su bile redovne teme tabloida sve do njene smrti

  • 11

Na današnji dan obeležava se godišnjica smrti britanske muzičke ikone - Ejmi Vajnhaus. Pevačica je preminula 23. jula 2011. godine. Njeno javno posrnuće počelo je mesec dana pred smrt, 18. jula, na koncertu održanom u Beogradu.

Ejmi su pripisivane zasluge za uticaj na rast popularnosti ženskih izvođača, soul muzike i za preporod britanske muzičke scene. Problemi sa zavisnošću od narkotika i zloupotrebom alkohola, kao i njena sklonost ka samouništenju, su bile redovne teme tabloida sve do njene smrti. 

Zajedno sa svojim bivšim suprugom, Blejkom Filder- Sivilom, imala je problema sa zakonom, zbog kojih je on bio osuđen na zatvorsku kaznu. Tokom 2008. godine, Vajnhaus se suočila sa nizom zdravstvenih komplikacija, koje su predstavljale ozbiljnu pretnju za njne život.

Izdala je tri albuma, "Frank" 2003. godine, "Black to Black" 2006. i "Hidden Treasures" 2011. godine.

Prvi album je dobio pozitivne kritike, ali ju je drugi lansirao u zvezde. Gotovo svaka numera sa albuma postala je planterani hit. Prvi objavljeni singl je bila pesma "Rehab", koju je producirao Ronson. Časopis Tajm je proglasio ovaj singl najboljom pesmom 2007. godine.

Ejmi je kremirana na groblju Edžberbi u severnom delu Londona, a njeni posmrtni ostaci pomešani su sa pepelom njene bake.

(A. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA