BRUNO LANGER: Pokrećem inicijativu da se Gitarijada uvrsti na listu svetske kulturne baštine (VIDEO)

- Nikada "Atomci" nisu otezgarili neku svirku, nego smo ginuli na bini. U ime rokenrola i u ime zadovoljstva koje nam sviranje pruža - kaže čuveni roker

  • 6

Bruno Langer, frontmen legendarnog benda "Atomsko sklonište", za vreme trajanja 48. "Gitarijade" koja počinje večeras, će nositi počasnu titulu Rokonačelnika Zaječara. 

- Obzirom na tu počast koju sam dobio, ja sam jutros pokrenuo inicijativu, pošto idemo u susret pedesetoj "Gitarijadi", da se "Gitarijada" uvrsti u svetsku kulturnu nematerijalnu baštinu, ili nasleđe. Mislim da je to vrlo bitno, zato jer je ovo jedan od najdugovečnijih rok festivala u Evropi, pa i šire. I najmanje što je potrebno je da se izborimo da zaječarska "Gitarijada" uđe na tu listu - kaže Langer koji obećava još jedan spektakularan koncert "Atomaca" u Zaječaru.

- Ima da prašimo. Meni je svaka svirka veliki gušt. Ona mi puni baterije životne. Ove godine punim 65 godina. Sa 15 sam počeo da sviram. I osećam se kao i u onoj ranoj mladosti, kad sam ono uzeo tek ručni rad gitaru u ruke. Izlazak pred publiku za mene je svaki put veliki izazov. Nikada "Atomci" nisu otezgarili neku svirku, nego smo ginuli na bini. U ime rokenrola i u ime zadovoljstva koje nam sviranje pruža - zaključio je čuveni pevač.

(Telegraf.rs/timocka.krajina.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grale

    30. jul 2014 | 19:58

    Legenda! Ne samo svirke i tokenrola nego i je i kao čovek fantastičan!

  • vaginalna manipulacija

    30. jul 2014 | 17:23

    Svaka čast majstore!!

  • toplistanadrealista

    31. jul 2014 | 03:21

    Atomci su nekada sa pokojnim S. Blazicem bili mozda i najbolja grupa u sfrj, njihovi tekstovi tek sada dolaze do punog izrazaja! Ne postoji dan kada se ne cuje neka stvar od njih. LEGENDE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA