Austrijanci se posvađali zbog Evrosonga

- Ta odluka je verovatno doneta iz strateških razloga. Začuđen sam, ali odluku moramo da prihvatimo - izjavio je Ginter Plater, predsednik pokrajine Tirol, nakon što je odlučeno da Beč bude domaćin naredne "Pesme Evrovizije"

  • 3

Nakon što je u maju Končita Vurst pobedila na "Evrosongu", nekoliko austrijskih gradova se kandidovalo za domaćinstvo naredne "Pesme Evrovizije", a odluka da se takmičenje ipak održi u Beču razljutila je predstavnike Inzbruka i Graca.

U obrazloženju državne televizije ORF se navodi da je Beč u srcu Evrope, poznat po muzici i otvorenosti, da je bio domaćin brojnih velikih manifestacija i da je, kao glavni grad, posebno pogodan da organizuje "Evrosong".

Iako su Izbruk i Grac imali odličnu kampanju, nisu mogli da se nose sa Bečom, i čelni ljudi ovih gradova su jedva skrivali svoje nezadovoljstvo.

- Ta odluka je verovatno doneta iz strateških razloga. Začuđen sam, ali odluku moramo da prihvatimo. "Evrovizija" je za Austriju iduće godine odlična pozornica - izjavio je predsednik pokrajine Tirol, Ginter Plater.

Inače, takmičenje će u maju 2015. biti održano u dvorani "Stadthalle" čije kapacitet 16.000 posetilaca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA