LOŠA: Gavrilo Princip je moj rođak!

- Princip se rodio preko puta sela gde se rodio moj deda. Postoji legenda da su moja i njegova porodica bile Čeke preko 400 godina. Išao je u Prvu gimnaziju. Ima mnogo analogije između nas dvojice - kaže frontmen "Plavog orkestra"

  • 6

Najpopularnija jugoslovenska grupa "Plavi orkestar" nastupila je preksinoć na Bir Festu i Saša lošić Loša je tom prilikom pred 120.000 obožavalaca pevao najveće hitove. 

- Na Bir Festu smo svirali prvi put pre dve godine i tada je to bio najveći koncert u karijeri. Organizatori su nam rekli da smo oborili rekord po posećenosti. Reakcija publike je bila iskrena i baš me je dirnula - kaže Loša i komentariše kako je izdržao teret slave.

- Ostao sam normalan jer sam odrastao u Sarajevu. U mom gradu ne postoje zvezde, to nisu bili ni Brega, ni Čola, Ivo Andrić... Nobelovca su svi pozdravljali sa "alo, pisac" - dodaje Loša.

Interesantna je veza između pevača i Gavrila Principa.

- Princip se rodio preko puta sela gde se rodio moj deda. Postoji legenda da su moja i njegova porodica bile Čeke pre 400 godina (prezime, potekli su od zajedničkog pretka, op. aut). Išao je u Prvu gimnaziju. Mnogo me je zanimao njegov život, pa sam nabavio stenograme sa suđenja i čitao pesnike tog doba. Kada sam čitao pesnike njihovog doba, shvatio sam da su živeli u vremenu apatije i da im je svaki dan bio isti. Morali su nešto da promene i pod idejom da je narod potlačen, krenuli su u revoluciju - priča Loša za Kurir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA