ONE SU NAM ULEPŠAVALE ŽIVOT: 5 serija koje su obeležile detinjstva '90-ih! (VIDEO)

U vremenu u kome je sve oko nas bilo crno, u kome smo bili okruženi bezumljem i političarima koji su se vodili zlom, jedino što je moglo da nam sačuva zrno zdravog razuma bile su golišave lepotice i isti takvi lepotani smešteni u tropskim rajevima. Pred vama su TV serije koje su se besomučno reprizirale tokom najcrnje decenije u naših života

  • 32

"Vesele" devedesete u Srbiji morale su biti presečene i obogaćene nečim istinski veselim, kako bi narod sačuvao dozu zdravog razuma u vremenu u kome je bezumlje bilo svuda oko nas. A šta je veselije od krimića smeštenih u tropskim rajevima i bogatim gradovima, u kojima žive samo lepi ljudi i u kojima je vrlo jednostavno razlučiti dobro od zla?

Serija o kojima danas pričamo sećaju se svi koji su odrasli u epohi ratova i sankcija, koje svi želimo da zaboravimo, i na koje, kada se spomenu, reagujemo sa "pu pu bilo ne ponovilo se".

Ovo su ostvarenja koja su nam ulepšavala ondašnju mračnu stvarnost.

Tropical Heat (Tropska vrelina)

Nik Sloter, jedan od najvećih srpskih heroja devedesetih godina prošlog veka, koji je bivši američki agent za borbu protiv trgovine narkoticima, povlači se nakon otkaza na Floridu gde otvara detektivsku agenciju.

Silvija Džerard, lokalna turistička agentkinja, mu postaje verni saputnik. Tu su i njihovi prijatelji Ijan, Spajder koji je vlasnik bara "Tropska vrelina" i Roli, koji je lokalni policijski čuvar mrtvačnice, koji im pomažu u borbi protiv kriminala i opačine svih vrsta.

Baywatch (Čuvari plaže)

Osnovna referenca pri zapošljavanju kadra koji će na plaži Malibu spasavati živote bila je, tih veselih devedesetih, fizički izgled. Ako je žena (ili muškarac, svejedno) lepa, onda je definitivno i kvalifikovana da iz vode izvlači davljenike, pošto ne može čovek biti lep a nesposoban da bude čuvar plaže. Ili nesposoban da glumi. Mič Bjukenon bi vam to svakako bolje objasnio od nas, ali u nedostatku legende malih ekrana dobro je i ovo.

Serija je koja je bukvalno u svakom smislu obeležila kraj prethodnog milenijuma, i to ne samo kod nas već i u svetu, prati spasioce na gorepomenutoj plaži u Los Anđelesu, kroz sve njihove životne zgode i nezgode. Takođe, bila je i kapija kroz koju je u svet šoubiznisa ušla plejada zanosnih lepotica. Bravo Miče, Holivud ti kliče.

Nash Bridges (Neš Bridžis)

Don Džonson i Čič Marin su bili Neš Bridžis i Džo Domingez; ovaj prvi je bio šmekerski super-detektiv, zavodnik u legendarnoj žutoj "barakudi", čovek koji je poznavao svakoga u San Francisku, a ovaj drugi njegov komični ali kompetentni partner koji je večito imao planove kako da dođe do gomile para, brzo, kako bi usrećio svoju zgodnu švedsku suprugu. Iza njih stajao je vrhunski policijski tim koji se svim silama borio protiv kriminala na ulicama jednog od najčuvenijih američkih gradova.

Džodi Lin O'Kif je glumila Nešovu ćerku Kesidi, u koju je bilo zaljubljeno pola Srbije, dok je pokojni Džejms Gemon glumio dementnog Nešovog oca Nika. Svi zajedno su stvorili osporavani kultni klasik poslednje dekade stoleća koje je za nama.

Renegade (Odmetnik)

Reno je bio policajac, najbolji u svom poslu, ali je počinio ultimativni greh i svedočio protiv korumpiranog kolege, koji mu potom ubija devojku i smešta mu ovaj zločin. Reno beži iz zatvora i postaje lovac na ucenjene glave, ali i sam begunac od zakona. Zajedno sa Bobijem Sikskilerom i Čejenom Filips traga ne samo za onima na čije je glave država stavila novčanu nagradu, već i za jedinim čovekom koji može očisti njegovo ime i obraz i kaže istinu o onome što se desilo.

Zaboravljeni klasik, koji će upaliti lampicu svakoga ko pogleda dobro poznati intro.

One West Waikiki (Zapadno od Vaikikija)

Ako vam nije jasno o kojoj seriji pričamo, imamo jedno pitanje za vas: kako ste mogli da zaboravite detektiva Meka Vulfa koji je krstario ulicama Honolulua u svom čuvenom zelenom Jaguaru kabrioletu, i uz pomoć forenzičarke Doun Holidej pokušavao da rasplete klupko havajskog kriminala? Ako se pitate kako je moguće da obični policijski detektiv vozi Jaguara, imamo još jedno pitanje: zašto postavljate glupa pitanja? šta će siromašni detektiv da vozi ako ne ultra-mega-giga skup automobil?

Pomalo zaboravljena hit serija koja se snimala i emitovala u isto vreme kada i ove koje smo gore spominjali svojevremeno je zamenila "Tropsku vrelinu" na našim malim ekranima, i baš kao i njena prethodnica bila besomučna reprizirana u nekoliko svakodnevnih termina. Repeticija nam tokom sankcija i njenog spoljnjeg zida očito nije toliko smetala. Ionako je sve oko nas bilo uvek isto.

(S. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA