LIZ TEJLOR: Ričarde, žudim za životinjskim zadovoljstvom s tobom, BARTON: Smem li da te je*em?

Povodom 10-godišnjice braka i svega nekoliko dana pre razlaza, Tejlorova je napisala dirljivo ljubavno pismo suprugu koje je adresirala sa mom (još uvek) suprugu i potpisala tvoja (još uvek) žena

  • 1

Ljubavno pismo koje je Elizabet Tejlor napisala svom nevernom suprugu Ričardu Bartonu i koje pokazuje koliko se trudila da očuva njihov brak, ponuđeno je na prodaju po ceni od 35.000 funti.

Kratko pismo, jedino iz korespodencije Tejlorove i Bartona koje je ponuđeno na prodaju, napisala je glumica nekolio dana pre nego što se par rastao i tri meseca pre prvog razvoda. Velšanin Barton imao je brojne afere tokom 10-godišnjeg braka sa Tejlorovom kojoj je konačno "prekipelo"1974. kada se ispostavilo da ju je suprug prevario sa kelnericom.

Ali povodom 10-godišnjice braka i svega nekoliko dana pre razlaza, Tejlorova je napisala dirljivo ljubavno pismo suprugu koje je adresirala sa "mom (još uvek) suprugu" i potpisala "tvoja (još uvek) žena".

Pismo, napisano olovkom, Barton je ostavio u kući koju su rentirali u Kaliforniji, a na noćnom stočiću ga je pronašao vlasnik kuće pošto je par otišao. Pismo sada prodaje bristolska kolekcionarska kuća "Paul Fraser Collecribles".

Tejlorova u pismu datiranom na 15. mart 1974. piše:

- Moj dragi (još uvek) moj suprugu. Želela bih da ti kažem o mojoj ljubavi prema tebi, o mom strahu, uzbuđenju, čistom životinjskom zadovoljstvu tobom (i sa tobom), mojoj ljubomori, ponosu, povremenom besu na tebe. Više od svega o mojoj ljubavi prema tebi i ljubavi koju ti meni pomalo udeljuješ. Želela bih da mogu da pišem o tome, ali ne mogu. Mogu samo da ključam u sebi i nadam se da ćeš razumeti kako se zaista osećam. U svakom slučaju, žudim za tobom. Tvoja (još uvek) žena. P.S. Ljubavi, ne uzimajmo više nikad jedno drugo zdravo za gotovo! P.P.S. Zamisli samo - 10 godina!

Jedno od pisama koje je Barton uputio Liz, a da je ostalo sačuvano je sledeće:

- Nećemo se pretvarati da si ti obična žena. Očigledno je da to nisi. Ti si kao ovo penkalo kojim pišem. Ne mislim, ni na sekundu, da te upoređujem sa penkalom. Ali ti si baš kao i ono, lako i teško u isto vreme. Kad već pričamo o penkalima i tebi, želim da vidim kako mastilo izlazi iz penkala...iz najdubljeg dela tog divnog tela... Da li bi mi ti dozvolila da te je*** danas popodne? Iskreno tvoj, R.B.

Barton i Elizabet Tejlor razveli su se u junu 1974. da bi se ponovo venčali u oktobru 1975. i opet razveli u julu 1976.

Par se sreo na snimanju filma "Kleopatra"1963. i venčao godinu dana kasnije. Barton je bio peti suprug Elizabet Tejlor i preminuo je 1984. Tejlorova je umrla 2011. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xx

    5. septembar 2014 | 17:12

    Значи да су заборављени. Штета,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA