SVAKA ČAST: Pobednik "Zvezda Granda" školuje sina poginulog rudara!

- Biću uz ovog dečaka jer verujem da će, ukoliko završi školu, sutra moći da dobije dobar posao. Ne želim da i njega njegova majka i njegovo dete čekaju u strahu. Zasad ću mu finansirati osmogodišnje školovanje, kupovaću mu knjige i odeću, i davaću novac njegovoj porodici koliko budem mogao - kaže Amar

  • 17

Amara Gileta Jašarspahića duboko je pogodila tragedija koja se desila u rudniku mrkog uglja u Zenici, u kojem je poginulo pet rudara, a 29 ih je povređeno. Naime, budući da je on sin rudara, a poginuli Hajrudin Bradarac je za sobom ostavio ženu, sina koji je tek pošao u školu i bebu, Amar je odlučio da školuje dete.

- Pomagaću dok god budem mogao. Zaista me je pogodila ova tragedija jer sam i ja dete rudara. Znam kako je to kad očekuješ da se vrati neko ko siđe u jamu na 500 metara ispod zemlje, a zapravo ne znaš da li ćeš ga dočekati život i zdravog. Čekao sam dan da počnem da radim jer sam znao da tad moj otac više neće ići u rudnik - priča Gile i dodaje:

- To dete nije svog oca dočekalo živog. Iza Hajrudina je ostala i beba od nekoliko meseci. Biću uz ovog dečaka jer verujem da će, ukoliko završi školu, sutra moći da dobije dobar posao. Ne želim da i njega njegova majka i njegovo dete čekaju u strahu. Zasad ću mu finansirati osmogodišnje školovanje, kupovaću mu knjige i odeću, i davaću novac njegovoj porodici koliko budem mogao. Zarađujem više nego dovoljno i mislim da najmanje što mogu da učinim jeste da pomognem onima kojima je pomoć potrebna - rekao je Gile za Kurir.

On napominje da će dati sve od sebe da mališana izvede na pravi put.

Bravo Gile, svaka čast!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija , Pecin

    10. septembar 2014 | 11:52

    Ovaj momak me odusevljava svakim svojim ''potezom'' ....Nije bitno ko si i sta,bitno je kakav si covek,a ovaj decko to jeste sto se svakako videlo.Nisam imao pojma da je podnik medju tim pevacima jer ne pratim,al' sam ga cuo na nett-u i nema dalje kako peva lik. LJUDINO,SVE NAJBOLJE!!!!!!

  • TEODORA

    10. septembar 2014 | 11:08

    SVAKA CAST!!!

  • Lili

    10. septembar 2014 | 14:47

    Nisam pratila pocetak njegove karijere, ali me je zainteresovao njegov stav, lepo ponasanje i odmerenost. Zato me ne cudi ovakav gest. A sto se tice objavljivanja ovakvih prica, to i treba da se radi. Bolje da citamo o ljudskoj dobroti nego da nas truju crne hronike, politicke svadje i u okviru njih kradje. Muzika jeste univerzalna, ali svako slusa sto mu prija, a dobrota je iznad svega i ne mozemo reci da nas Amarova dobrota nije dirnula i oplemenila. Veliki pozdrav za dvinog mladica. Svaku srecu mu zelim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA