Rolingstonsi: Pomirili se Mik Džeger i Kit Ričards

Gitarista grupe "Rolling Stones" Kit Ričards izvinio se Miku Džegeru na komentarima na račun pevača koje je izneo u svojim memoarima pod nazivom "Life", koji su izazvali sukob unutar benda

  • 0

Gitarista grupe "Rolling Stones" Kit Ričards izvinio se Miku Džegeru na komentarima na račun pevača koje je izneo u svojim memoarima pod nazivom "Life", koji su izazvali sukob unutar benda.

Kako piše list "Roling Ston", dvojica rokenrol veterana odlučila su da je vreme da se nastavi dalje, što će obradovati obožavaoce, jer je njihov sukob pretio planovima proslave 50 godina postojanja benda i još jedne svetske turneje.

- Ako pogledate bilo koju karijeru setićete se i uspeha i padova. Tokom 80-ih Kit i ja, na primer, nismo dobro komunicirali - rekao je Džeger.

- Umešao sam se prilično u poslovnu stranu Stonsa, mahom zbog toga što sam mislio da to nikoga drugog ne intersuje, ali je iz knjige jasno da se Kit osećao isključenim, što je šteta. Mislim da je vreme da nastavimo dalje - kazao je Džeger.

Ričards se s tim slaže. - Mik je u pravu. On i ja smo prošle godine pričali na način kako dugo nismo i to mi je bilo veoma važno. Što se knjige tiče, to je moja priča i prilično je sirova jer je tako i trebalo da bude, ali znam da su neki njeni delovi duboko povredili Mika i žalim zbog toga - rekao je Ričards.

Dugoočekivana turneja jednog od najvećih svetskih bendova, koja se očekivala ove godine na 50 godina od formiranja benda, odložena je ipak za 2013. godinu, navodi list.

Neki izvori smatraju da je do odlaganja došlo zbog sukoba na relaciji Ričards - Džeger ali "Roling ston" navodi da je Ričardsovo zdravlje glavni razlog.

- Kvalitet izvođenja gitariste opao je posle povrede glave koju je pretrpeo na odmoru na Fidžiju u aprilu 2006. tokom turneje "Bigger Bang" - navodi magazin.

Grupa je za jul ove godine kao utehu za odloženu turneju najavila objavljivanje knjige koja će pratiti njihov rast i razvoj. Grupa se istog datuma 1962. godine prvi put pojavila u Marki klubu u londonskoj ulici Oksford.

U septembru se, kako prenosi Rojters, očekuje i dokumentarni film o bendu.

(A.V. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA