Plasido Domingo 8. decembra u "Areni"! (VIDEO)

Domingo je snimio više od 50 muzičkih spotova, pored 4 operska filma: "Karmen", "Travijata", "Otelo" i "Toska", plus "Rigoleto". Nastupio je kao dirigent na mnogo koncerata u Metropolitenu, Kraljevskoj operi u Kovent Gardenu, Bečkoj državnoj operi i Operi Los Anđelesa

  • 0

Jedan od najpoznatijih glasova sveta, španski tenor Plasido Domingo, nastupiće po prvi put u Srbiji posle više od dve decenije, u "Kombank areni", 8. decembra 2014. godine.

Nazivaju ga kraljem opere, istinskim renesansnim čovekom muzike i najvećim operskim umetnikom savremenog doba sa razlogom! Maestro, višestruko talentovan umetnik, priznat ne samo kao pevač već kao i dirigent, u svojoj višedecenijskoj impresivnoj karijeri uključuje 144 pevačkih rola što predstavlja svojevrstan rekord i cifru bez konkurencije kroz čitavu istoriju opere!

Napunio je sedamdeset tri godine u januaru 2014, ali njegov šarm, talenat i energija i dalje traju istim intenzitetom. Glas tople boje i izuzetne pokretljivosti savršeno se nadopunjuje sa njegovom glumačkom nadarenošću i daje mu ono što sam Domingo smatra svojom najvećom prednošću, mogućnost da pruža zadovoljstvo ljudima širom sveta.

Domingo je snimio više od 50 muzičkih spotova, pored 4 operska filma: "Karmen", "Travijata", "Otelo" i "Toska", plus "Rigoleto". Nastupio je kao dirigent na mnogo koncerata u Metropolitenu, Kraljevskoj operi u Kovent Gardenu, Bečkoj državnoj operi i Operi Los Anđelesa, između ostalih ansambala, kao i sa simfonijskim orkestrima Čikaga, Berlina, Montreala, Londona...

Ovo će biti jedinstvena prilika da 8. decembra u "Kombank areni", čujete uživo velikog Dominga!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA