OVO JOŠ NISTE ČULI: Dva hita "Čorbe" i Bajage u jednoj pesmi! (FOTO) (VIDEO)

"U bašti mirisa cvetovi irisa, užasno mi nedostaje" - tako zvuče popularne pesme Bajage i "Riblje čorbe" kada ih u obradi "prepletu" Zoran Marinković, frontmen "Bjesova", i Osman Hamed

  • 1

Zoran Marinković, frontmen grupe "Bjesovi" je, pod umetničkim imenom "Bjesomar", zajedno sa Osmanom Ahmedom, u obradi spojio stari hit "Bajage i instruktora", numeru "Godine prolaze" i pesmu "Užasno mi nedostaje" koju je 2012. snimila "Riblja čorba".

Obrada je, zanimljivo, okarakterisana kao "dimljena verzija", što se pogotovo može odnositi na Bajagin hit sa albuma "Prodavnica tajni" (1988.) pošto je pop melodija dobila novo, žestoko ruho. Izbor "Čorbine" pesme ne čudi jer je u pitanju mračnija tema koja odgovara senzibilitetu "Bjesova", pa je i logično što melodijski dominira u ovoj obradi.

Ovako se, na neki način, produžava zanimljiva priča vezana za pesmu "Užasno mi nedostaje".

Hit za koji je muziku napisao gitarista "Čorbe" Vidoja Božinović, a tekst, naravno, Bora Đorđević, trebalo je, prvobitno, da snimi Ceca Ražnatović, ali ga, na kraju, ipak nije uvrstila na album pa je pala odluka da se nađe na "Čorbinom" CD-u "Uzbuna".

Od Cece do "Bjesova" nije bio dug put.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA