• 3

OTKRIVAMO: Evo ko je Milena iz pesme "Novih fosila" (VIDEO)

Vođi legendarnog zagrebačkog benda Rajku Dujmiću inspiracija za veliki hit je bila devojka iz makedonskog grada Negotino koju je jedne noći, početkom osamdesetih upoznao u Herceg Novom

  • 3

Jedan od najvećih hitova u bogatoj karijeri grupe "Novi fosili", pesmu "Milena", vođa grupe i autor muzike Rajko Dujmić posvetio je devojci iz Makedonije sa kojom je u Herceg Novom pričajući proveo celu noć, a to je zatim u tekst pretočio Zrinko Tutić.

A ko je Milena za koju je napisana jedna od najlepših numera poznatog benda, objasnio je Dujmić.

- Do jutra sam sedeo sa jednom Milenom, mojom generacijom, i razgovarao. Ona je bila socijalni radnik u Negotinu na Vardaru. Rekao sam joj: “Milena, završićeš u pesmi”. Nije mi verovala, mislila je da to kažem svakoj.

Foto: Promo

Foto: Promo

Proslavljeni muzičar je, međutim, bio od reči.

- Kazao sam: “Sada ćemo se razići i možda se nikada više nećemo sresti, ali ti ćeš videti da ja nikad ne lažem”. Posle dve i po godine došli smo u sportsku dvoranu u Negotino, u okviru turneje koja se zvala “Milena, generacijo”. Prišao mi je redar i saopštio da me traži žena sa dvoje dece i mužem koja tvrdi da me poznaje. Bila je to moja Milena. Rasplakala se i rekla da ne može da veruje da je ovako nešto moguće. Rekao sam joj da se čovek drži za reč, a vo za rogove - ispričao je svojevremeno Rajko Dujmić.

Da podsetimo, "Milena" je objavljena 1983, na albumu "Poslije svega". Predstojeći koncert u sklopu oproštajne turneje "Ljubav koja nema kraj" 25. oktobra u Sava centru biće prilika da publika u Beogradu još jednom čuje, između ostalih, i ovu nezaboravnu pesmu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Tuga

    Al su to bili lepi dani...ma kakva Grcka ili Turska moze da zameni to more...eh tad smo se svi slagali...tuga!

  • Kasapin

    Bas lepo da se podsetimo muzike nasih dana i tih lepih godina kada se nije postavljalo pitanje ko je ko i koje vere je.jednostavno tuzno!!!

  • Pozezanka

    I ja se rasplakah,i moj sin je voleo jednu Milenu iz svog odeljena u gradu na Ibru dok je ucio srednju skolu..Odavno skolski dani su iza njih,on se vratio u svoj grad al pesma mu izmami osmeh Milena generacijo moja:-)

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima