BIKOVIĆ: Prolazim istu školu kao Brando i De Niro (FOTO) (VIDEO)

Jedan od glavnih glumaca u novom filmu Nikite Mihalkova "Sunčanica" koji će sutra u Beogradu ima svetsku premijeru, svoje iskustvo u Rusiji poredi sa putem kojim su prošle njegove slavne svetske kolege

  • 12
Nevena Božović, promocija novog spota, Miloš Biković Foto: Marko Todorović

Glumac Miloš Biković, uoči sutrašnje svetske premijere filma Nikite Mihalkova "Sunčanica" u Beogradu, gde tumači jednu od glavnih uloga, kaže da je saradnja sa slavnim režiserom bila dinamična i kreativna, i podseća da su ruski stvaraoci bili inspiracija veličinama kao što su Marlon Brando i Robert De Niro.

Biković smatra da Mihalkov mnogo daje glumcima jer je i sam glumac:

- Uvek je korak ispred svih. Teško ga je pratiti. Inteligentan, obrazovan i neverovatno nadaren čovek. Još mi ne dopire do svesti da sam radio sa jednim od najvećih živih reditelja. Mnogo sam naučio od njega.

Mladi umetnik objašnjava:

-  Proces kroz koji sam prošao je svojevrsna škola. Svetska gluma i režija mnogo duguju ruskim stvaraocima. Od Stanislavskog, Antona i Mihaila Čehova, pa sve do Mihalkova, svi su bili i jesu izvori svojevrsnih glumačkih i rediteljskih metoda koje je prihvatio ceo svet, između ostalih Marlon Brando i Robert De Niro. Kod Mihalkova sam imao prilike da “pijem znanje sa izvora”.

Biković ne odbacuje mogućnost da se zbog posla preseli u Rusiju.

- Čovek se tamo oseća kao u bratskoj zemlji. Dopada mi se njihova hrana i stil oblačenja. Postoji neki otmeni i plemeniti odblesak još iz vremena carske Rusije koji se danas pojavljuje u redovima tamošnje inteligencije i ogleda u posebnom stilu života

(Telegraf.rs/24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA