Ako vas zanima golotinja, ovo ne smete da propustite (FOTO) (18+)

U galeriji "New Moment" svakog četvrtka, do 23 oktorbra, u periodu od 17 do 19 časova, publikae će moći da pogledala izložbu najpoznatijih svetskih erotskih fotografa

  • 0

25 orignialnih grafika najpoznatijih svetskih erotskih fotografa, među kojima su Helmut Njuton, Sem Tejlor Vuds, Nobujoši Araki, Greg Gorman, Men Rej, Džilup Sief, Nen Goldin i Ralf Gibson, izložene su u galeriji New Moment do 23. oktobra, svakog četvrtka tokom ovih mesec dana, u periodu od 17 do 19 časova, publiku očekuju profesionalne ture kroz izložbu.

Sada već kultne erotske fotografije Helmuta Njutona proslavljaju koncept života kao performansa u kome seks i nasilje, postavljeni kao pozorišna drama, uprkos uzbuđenju koje izazivaju, prevode seksualnost iz oblasti emocija i ljubavi u obezličeno polje ukusa i stila.

Pored Njutonovih uzbudljivih dela, izložba prikazuje i fotografije koje potpisuju Sem Tejlor Vuds u čijem prikazu tela vidimo poigravanje sa statikom, geometrijom, ravnotežom i gravitacijom, Nobujoši Araki koji naglašava razotkrivenost postavljajući boju kao simbol Erosa, a čin fotografisanja je prepun emocija poput seksualnog čina.

Primarnost estetskog snažno je prisutna u predstavi fizičke intimnosti koju nam daje Greg Gorman. Nadrealisti poput Men Raya posvetili su posebno značajnu pažnju erotskoj fotografiji, dok kontrasti crnog i belog i upotreba svetla i senke unose neophodno uzbuđenje i dodatno "dramatizuju" prizor, makar samo sastavljen od fragmentisanog tela žene, kako ih vide Džinlupe Sief i Ralf Gibson.

Od sredine 70-ih godina liberalizacijom celokupnog društva javlja se i muška erotska fotografija kao i queer fotografija koja sadrži i izrazito politički karakter, a koju na ovoj izložbi možete videti kroz objektiv Nen Goldin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA