NAJVEĆA TAJNA "SREĆNIH LJUDI": Da li je pas Sima bio potpuno slep? (VIDEO)

Višegodišnju misteriju oko serije "Srećni ljudi" i psa Sime razrešio je glavni glumac i njegov vlasnik Desimir Stanojević koji za Telegraf objašnjava da je ljubimac gledalaca bio zapravo, slabovid

  • 46

Već duže vreme kruži priča da je legendarni pas Sima iz serije "Srećni ljudi" bio potpuno slep, međutim, glavni glumac i njegov vlasnik Desimir Stanojević otkriva za Telegraf da to nije tačno, i da je Necin ljubimac bio samo slabovid, i to zbog katarakte.

- Video je slabije, ali slep nije bio - jasan je Stanojević.

Glumac koga mnogi i dalje zovu po imenu iz serije (Vukašin) kaže da je Sima, odnosno Amon, kako se zapravo zvao, bio ozbiljan kućni pas, ali i da je sa njim osvojio titulu prvaka Jugoslavije u kategoriji "Lovac i pas". 

- Moja ćerka je, tokom snimanja, uglavnom bila zadužena za njega, da bi mene malo rasteretili, a dosta se brinula i pokojna Radmila Savićević koja uvek u džepovima imala čvarke i neke druge sitnice. Uglavnom smo sve radili iz jednog ponavljanja, brzo je shvatao šta treba da učini. Nije prošao klasičnu dresuru, iako sam ja kinološki sudija i znam sve oko toga - priča Desimir Stanojević.

Međutim, kraj serije nije bio i kraj Siminog "glumačkog života".

- Radio sam sa njim predstavu koja je obarala Ginisove rekorde (smeh). Punili smo 24 puta dvoranu Doma sindikata, pa novosadski "SPENS", halu u Rumi... Snimili smo i monodramu "Čovek i pas", a tu je bila i dečja predstava "Sima se vraća kući" - objašnjava Stanojević.

Simpatični Sima, koji je bio neprikosnoveni ljubimac gledalaca, živeo je 14 godina.

- Lepa starost za psa. Kada je osetio da treba da ode, to je i učinio. Ne treba im to braniti, treba ih pustiti. Neki se upuštaju u hirurške intervencije i slične stvari, ja nisam za to. Simu sam sahranio u svojoj vikendici iznad Niša, kao i kuju koju sam imao posle njega. Pravim tamo svojevrsno malo groblje pasa - zaključio je Stanojević.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA