ANA I BORIS: Ceo život glumili zajedno i umrli u istom danu! (VIDEO)

Ana Karić i Boris Buzančić, hrvatski glumci koji su decenijama sarađivali u brojnim filmovima, serijama i pozorišnim predstavama, preminuli su juče, u razmaku od nekoliko časova

  • 1

Ana Karić i Boris Buzančić, veliki hrvatski glumci koji su slavu stekli u bivšoj Jugoslaviji učestvujući, između ostalog, zajedno u brojnim projektima, preminuli su u istom danu, 9. oktobra.

Glumački bardovi sprijateljili su se još 1961, kada su snimili filmove "Carevo novo ruho" i "Pustolov pred vratima". Od tada su zajedno nastupili u brojnim predstavama, dramama, filmovima, a Boris se, upravo na Anin nagovor, 2009. vratio glumi posle sedmogodišnje pauze.

Dok je Buzančić dugo bolovao, Ana Karić nas je napustila iznenada, u 74. godini. Njena glumačka karijera trajala je više od pola veka. Godine 2010. nagrađena je desetom, jubilarnom nagradom "Fabijan Šovagović" za poseban doprinos glumaca hrvatskom filmu, a za ulogu u filmu "Noćni brodovi" dobila je 2012. na Pulskom festivalu "Zlatnu arenu".

(Telegraf.rs/Glorija.hr/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pop dujic

    11. oktobar 2014 | 18:46

    Dobar glumac Ali je usao u srpski Stan kao i jadranka kosor veliki pristalica pavéliceve ideje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA