LUDA ŽURKA UZ ZVEZDE DEVEDESETIH: "Ace Of Base" pevali "Ajde Jano"! (VIDEO) (FOTO)

Oko 7.000 posetilaca u "Kombank areni" napravilo je sjajnu atmosferu u hali uz nastupe dens izvođača koji su se proslavili pre dve decenije, kao što su "2 Unlimited", "Snap!", "Ace Of Base" i ostali, a sve je potrajalo više od pet sati

  • 2

Spektakl "Najbolje od devedesetih", koji je okupio neke od najpopularnijih svetskih dens izvođača poslednje decenije 20. veka ("Technotronic", "Ace Of Base", "La Bouche", "Culture Beat", C&C Music Factory", "2 Unlimited", "Snap!"), privukao je u "Kombank Arenu" oko 7.000 posetilaca, što je bilo dovoljno za odličnu atmosferu do duboko u noć.

Događaj su uveličale svojim prisustvom i brojne poznate ličnosti. O kome se radi i šta su imale da kažu - pogledajte OVDE. Između ostalih, na žurci su primećeni gradonačelnik Beograda Siniša Mali, Cecin sin Veljko Ražnatović, Tijana Dapčević, Gru, Knez, Nigor, Gagi Fanki Dži, Vajs i mnogi drugi.

Publiku je, uglavnom, činila mlađarija koja je za hitove devedesetih kasnije saznavala, ali je bilo i onih kojima su sinoćni izvođači obeležili detinjstvo. Stil odevanja, međutim, nije bio nalik deceniji koja se "slavila". Tek poneki uvučen džemper u pantalone bivao je izuzetak, a ne pravilo, tako da je ipak izostao kompletan "kolorit".

Prisutni, očekivano, nisu mnogo marili za to što aktuelne postave ovih grupa uglavnom nemaju mnogo veze s originalom, niti što je bilo podosta pevanja na plej-bek. Došli su da čuju rafal hitova i to su i dobili - počev od čuvenog "Pump Up the Jam" koji je proslavio"Technotronic". U njihovo ime je publiku, koja je tada još pristizala, zagrejao MC Eric, a onda je usledilo nešto drugačije.

Esenciju hitova švedskog pop sastava "Ace Of Base" predstavila je pevačica koju pamtimo, Dženi Bergen, uz dve mlađahne dame koje su se presvlačile iz pesme u pesmu. Ženski trio nas je podsetio na "Happy Nation", "The Sign", "Wheels Of Fortune", "Cruel Summer" i, pre svega, najpopularniju, "All That She Wants". Dame su se potrudile da nastup ukrase sa "Ajde Jano"(kako je to zvučalo, poslušajte OVDE) što polako postaje fenomen. Svako malo, počev od grupe "Faith No More", stranci koji nam dođu izaberu baš tu temu želeći da otpevaju nešto na srpskom.

U nastavku - kao po pravilu, na sceni su bili muško-ženski, mahom crnoputi tandemi. Atraktivni i oskudno odeveni, treba li uopšte naglašavati ? La Bouche, dobro raspoloženi u bekstejdžu, preneli su tu energiju i na binu. "Falling In Love" i, pogotovo, "Be My Lover" bili su im i ostali udarni aduti. Žurka se nastavila uz "Culture Beat", a oni su ostali upamćeni, pre svega, po megahitu koji je i ovoga puta napravio haos - "Mr Vain".

Ono udarno je, ipak, tek sledilo. "C&C Music Factory" u novom izdanju, s poprilično provokativnom tamnoputom devojkom u crnom brusu kojoj, iz tih razloga, ne zameramo što je "plejbekovala", ključnu stvar su uradili kada su uz dobro znanu, zapaljivu "Everybody Dance Now"  pustili gomilu balona s vrha hale i tako propisno ušarenili ionako veselu i razigranu "Arenu".

"2 Unlimited" su bili prijatan izuzetak pošto su nastupili u originalnom sastavu i, poput kolega, takođe servirali najveće hitove - "No Limit", "Twighlight Zone", "Tribal Dance", "The Real Thing"...

Spaktakl je okončan tek oko 02.30, posle niza klasika sastava "Snap!" - "Rhythm Is a Dancer", "Ooops Up", "The Power"... Najuporniji su čekali da se pojavi i najavljeni one-hit wonder reper Snow s čuvenom brzalicom "Informer", ali nisu dočekali. Za žal, međutim, nije bilo mesta. Velika žurka "Najbolje od devedesetih" opravdala je očekivanja i podsetila na mnoge pesme koje su nam tada, nardoski rečeno, izlazile iz frižidera.

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA