SEĆANJE NA LEGENDARNOG ROKERA: Tusta nas je napustio pre dve godine (FOTO) (VIDEO)

Nakon što je 2012. preminuo Branko Črnac Tusta, pevač kultne pank-rok grupe "KUD Idijoti", sastav iz Pule je prestao sa radom

  • 2

Branko Črnac Tusta, pevač čuvenog pulskog benda "KUD Idijoti", preminuo je, posle duge bolesti, na današnji dan 2012. u 56. godini, a njegova smrt označila je i prestanak rada kultne grupe.

KUD Idijoti su osnovani 1981, a Tusta se bendu priključio četiri godine kasnije, kada se postava ustalila. Bend je objavio poslednji album "Remek djelo" 2001.

Tustu pamtimo kao čoveka koji je, i na sceni i van nje, uvek širio pozitivu i imao veliki broj prijatelja u našim krajevima. To potvrđuje i činjenica da je dobio svoju ulicu, odnosno prolaz u Novom Sadu, u kraju gde se nalaze rok klubovi "Fabrika" i "Quarter", a na isti način odužila mu se i "njegova" Pula.

Uspomenu na Tustu posebno neguje bend "Hladno pivo" koji je, dok se borio sa bolešću, počeo svoje koncerte da završava puštajući sa zvučnika jedan od kultnih hitova "Idijota" - "Kad sunce opet zađe", a sa tim su nastavili i posle njegove smrti, ne dozvoljavajući da njihov uzor padne u zaborav.

Grupa "Dubioza kolektiv" je, uz gostovanje pevača "Piva" Mileta Kekina i članova grupe "Atheist Rap", na poslednjem albumu "Apsurdistan" snimila ska obradu jednog od najvećih hitova istarskog benda - "Ja sjećam se".

Tustu i njegove "idijote" pamtimo i po brojnim drugim pesmama: "Za tebe", "Bandiera Rossa", "Ali nije to još gotovo", "Bella Ciao", "Minijatura"...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ditatore

    14. oktobar 2014 | 17:35

    Imam cerkicu od cetiri godine i odavno je naucila pesmu "kad sunce opet zadje".Ne mogu osamdesete da zamislim bez "idiota"

  • anja

    16. mart 2015 | 19:02

    legenda, njegova muzika ce nas zauvek pratiti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA