IMA NADE: Festival za demo bendove na RTS-u! (FOTO) (VIDEO)

Prvi televizijski demo rok festival "Bunt Rok Masters" rezultat je saradnje emisije "Bunt" (RTS) i "Demo Masters" festivala "Beograda 202"

  • 1

Emisija "Bunt", jedina sa rokenrol tematikom na RTS-u, i "Demo Masters" festival "Beograda 202" udružili su snage i napravili televizijski demo festival "Bunt Rok Masters", prvi u takvoj formi na ovim prostorima, namenjen bendovima koje do sada nemaju zvanično izdanje.

Otvoren je konkurs za prijavljivanje bendova, traje do 1. decembra. Snimci se mogu poslati na e-mail brm@rts.rs ili na adresu Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom za "Bunt rok masters". Tekst autorske pesme mora da bude napisan na srpskom ili nekom od drugih jezika koji su u službenoj upotrebi u našoj zemlji, numera ne sme da traje više od pet minuta.

Posle 20-dnevnog preslušavanja, biće održane pretkvalifikacije u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji. Uslediće zatim osam polufinalnih emisija na RTS-u. U svakoj od njih predstaviće se po tri takmičarska benda, sa po dve autorske pesme, a dve numere će izvesti i jedna afirmisana grupa. Žiri u svakom polufinalu bira po jednog finalistu. Finalni deo takmičenja biće, zapravo, celodnevni muzički događaj na otvorenom, a pored finalista "Bunt Rok Mastersa" učestvovaće i afirmisani bendovi.

Pobednik će dobiti 100.000 dinara i priliku da nastupi na "Exit" festivalu 2015. i u emisiji "Bunt". Drugoplasirani bend osvaja nagradu u vrednosti od 50.000 dinara, ulazak u polufinale banjalučkog "Demofesta" i snimanje u "Studiju 6" Radio Beograda, a najavljeno je da će se u priču uključiti i zaječarska "Gitarijada". Bendovima koji ne prođu u finale biće postavljena po jedna pesma iz polufinala na zvaničan sajt RTS-a i fejsbuk stranicu "Bunt Rok Mastersa".

Vlada Janković Džet, legendarni muzičar i novinar koji je  godinama "spiritus movens" festivala "Demo Masters", zadovoljno je istakao da se sad konačno pruža prilika svim tim mladim bendovima da se prikažu na TV-u, a, kako kaže, "ako te nema na televiziji, kao da ni ne postojiš".

- Biti danas mlad rokenrol muzičar u našoj zemlji - nije nimalo lako. Sa svih strana su neprobojni zidovi i samo neki mali prozorčići. Ovo je način da pređemo taj zid i prikažemo Srbiji kakve bendove ima. Oni se vrlo predano bore, zato ih treba podržati i dati im šansu - uverava Džet.

Manifestaciju su svojim prisustvom na konferenciji za novinare podržali brojni poznati rokeri: Miša Aleksić ("Riblja čorba"), Cane ("Partibrejkers"), Žika Jelić ("YU grupa"), Ramirez ("Feud"), članovi "Goblina", "Del Arno Benda"...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA