OD GLEČERA DO PODMORNICE: Ovo su najčudnija mesta na kojima su održani koncerti! (VIDEO)

Britanski metalci "The Defiled" su se, kao prvi bend koji je ikad zasvirao na Grenlandu, "upisali" u listu muzičara koji su svoje koncerte održali na neobičnim mestima

  • 1

Navikli smo na spektakle u halama, na stadionima, trgovima, međutim, mnogi slavni svetski izvođači su svoje koncerte održavali i na veoma neobičnim mestima.

Metalci, izgleda, vole hladnoću, pa su Britanci, "The Defiled", koncertom na Grenlandu sledili nprimer mnogo poznatijeg benda "Metallica" koji je prošle godine prvi zasvirao na Antarktiku.

Keti Melua je 2005. džezirala pod vodom! Zapevala je u podmornici, čak 303 metra ispod nivoa Severnog mora.

A uvis su otišli Kim Vajld i Toni Hedli koji su prošle godine pevali na 13.106 metara visine, i tako oborili prethodni rekord koji je držao Džejms Blant.

Dejvid Haselhof, kod nas najpopularniji kao "čuvar plaže", u Nemačkoj i Austriji je poznatiji kao pevač, a 1989. godine je, posle pada Berlinskog zida, nastupio kod Brandeburške kapije. Žan Mišel Žar je, deset godina kasnije, posetio egipatske piramide ne samo iz turističkih razloga. U blizini Gize svirao je povodom obeležavanja 5.000 godina egipatske civilizacije.

"Boyz II Men" (sećate li ih se?), Neli Mek Kej, Sindi Loper i Ališu Kiz povezuje Kineski zid kao koncertna lokacija, dok su "Rage Against the Machine" zavirali 2000. na Vol stritu, u epicentru čuvene njujorške berze. Slavni gitarista grupe "Queen" Brajan Mej otvorio je, dve godine kasnije, žurku u Bakingemskoj palati u Londonu svirajući, šta bi drugo nego "God Save the Queen".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    17. oktobar 2014 | 18:16

    Nije to bio samo Brajan Mej bio je tu Rodžer Tejlor (tako da se koncert vodi kao koncert grupe Queen) i mnogo gostiju. Takodje nisu svirali samo God save the queen, nego i još dosta drugih pesama. Mora se napomenuti da je na koncertu bilo 500 000 ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA