NIJE KASANDRA, NIJE RUBI: Nećete verovati koja je najgledanija telenovela ikada! (VIDEO)

"Robinja Isaura" je bila prva televizijska emisija na kineskoj televiziji u kojoj je glavni lik bila strankinja: 450 miliona Kineza su pratili svakodnevno muke bele robinje Isaure. Za glavnu ulogu je Luselija Santos nagrađena Zlatnim Orlom u Kini

  • 0

Ako ste mislili da je najgledanija telenovela svih vremena zločesta "Rubi", "Kasandra" ili "Esmeralda", prevarili ste se! U pitanju je brazilska serija "Robinja Isaura", koja je izvedena u čak 95 država sveta i prva je serija takvog tipa prikazana na prostoru bivše Jugoslavije.

To je bila prva televizijska emisija na kineskoj televiziji u kojoj je glavni lik bila strankinja: 450 miliona Kineza su pratili svakodnevno muke bele robinje Isaure. Za glavnu ulogu je Luselija Santos nagrađena Zlatnim Orlom u Kini.

Radnja je smeštena u 19. vek, a Isaura je bila bela robinja, siroče od rođenja. U Poljskoj je Niewolnica Isaura do dana današnjeg najgledanija emisija svih vremena ikada emitovana na televiziji. Prosečna gledanost je bila 81%, povremeno je dostigla čak 92%.

Nakon pada gvozdene zavese, ruska televizija je emitovala meksičku telenovelu "I bogati plaču". Seriju je pratilo 110 miliona gledalaca.

Venecuelanska telenovela "Kasandra" je dospela i do Ginisove knjige rekorda - kao proizvod na španskom jeziku izvezen u rekordnih 128 država sveta. Bila je to prva telenovela emitovana u Japanu i proslavila je glumicu Koraimu Tores u svetu.

U Meksiku je 1986. godine nestalo struje u celoj državi, dok je emitovana poslednja epizoda telenovele "Cuna de Lobos" (Kolevka vukova).

Isti slučaj se skoro ponovio 2007. godine u Brazilu kad je bila prikazivana poslednja epizoda telenovele "Paraiso Tropical" (Tropski raj).

"Rubi" je jedna od bila najgledanijih meksičkih telenovela kod nas tokom 2004. i 2005. godine. Žena negativac, koju glumi Barbara Mori bila je glavni lik, popularna Rubi i upravo to ju je to proslavilo.

Još jedna siromašna devojka koja je osvojila srca gledalaca tokom 1998. i 1999. godine je "Esmeralda".

(A. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA