"Interstellar" nam stiže u IMAX tehnologiji! (FOTO) (VIDEO)

Novo naučno-fantastično ostvarenje reditelja Kristofera Nolana prikazivaće se u srpskim bioskopima od narednog četvrtka

  • 0

Novi film reditelja Krstofera Nolana "Interstellar", koji je sniman u IMAX tehnologiji velikog formata, biće na repertoaru bioskopa u našoj zemlji od četvrtka 6. novembra.

Ovaj epski naučno-fantastični film obiluje scenama koje već svojom vizuelnom pojavom bude emocije kod gledalaca. Nolan je poznat kao autor koji ne prihvata lako tehničke inovacije, pa svaku koristi sa pažnjom i opravdano. Ni „Interstellar“ nije izuzetak. Sniman u IMAX tehnologiji velikog formata, ovaj film pokazuje svu moć svoje grandioznosti.

Nolan, takođe, ne podržava upotrebu digitalnih kinematografskih kamera pa je i ovaj snimljen na standardnoj 35-milimetarskoj traci. Lokacije su bile egzotične - od hladnih predela Islanda, preko Alberte u Kanadi pa sve do sparina kukuruznih polja Kalifornije. Slavni reditelj se duboko protivi i kompjuterskoj animaciji, pa je želeo da sve predele snimi na realnim mestima.

Ove lokacije dočaravaju putovanje istraživača od klaustrofobične zemlje do beskrajnog kosmosa. Glumci su posebno išli na treninge u NASU kako bi usvojili na pravi način pravila ponašanja kosmonauta u bezgravitacionom prostoru.

Glavne uloge tumače Metju Mekonahi i En Hatavej.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA