DŽONI ŠTULIĆ: Srpski sud me je proglasio strancem i traži da platim 3.000 evra! (FOTO)

Branimir Džoni Štulić mora da plati 350.000 dinara na ime parničnih troškova u sporu sa izdavačem "Plato books", a ako to ne uradi, smatraće se da je njegova tužba povučena

  • 14

Nekadašnji frontmen "Azre" Branimir Džoni Štulić mogao bi da izgubi spor koji već dve godine vodi protiv beogradskog izdavača "Plato books" zbog kršenja autorskih prava ako ne plati 350.000 dinara. 

Viši sud u Beogradu je 1. septembra doneo odluku da Štulić mora da uplati pomenuti iznos na ime troškova parnice postupka zato što nije državljanin Srbije, a ukoliko ne dostavi dokaz o transakciji, smatraće se da je tužba povučena. 

Štulić je uložio žalbu jer smatra da ne mogu da ga tretiraju kao stranca ako i dalje ima pasoš Jugoslavije. On u svom stilu kaže:

- Nikad nisam davao podatke za popis stanovništva, nikad nisam učestvovao u tome. Mi smo bili neopredeljeni i, stoga, Jugosloveni. "Plato" nije ugovarao posao ni sa licem bez državljanstva, ni sa strancem, već sa osobom s jugoslovenskim pasošem. On je očito vredeo u vreme sklapanja posla, jer je time plaćen manji porez, što je potvrda da nisam bio inostrani element.

Džonijev portparol Zoran Živković je dodao:

- Sudija Višeg suda je Branimira proglasila Holanđaninom i naprasno donela rešenje da ta suma mora da se uplati u roku od 15 dana, iako Štuliću u važećoj ličnoj karti Holandije piše da ima jugoslovensko državljanstvo. Srbija je jedina prihvatila sukcesiju naspram bivših republika SFRJ. Štulić nema holandski pasoš, niti je uzeo njihovo državljanstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    6. novembar 2014 | 13:51

    Što je ovaj neki namćor i mrgud,dođi malo u Bg odsviraj nešto uzmi i ti lovu.

  • JJ

    6. novembar 2014 | 15:18

    Kakve veze ima opredeljenje u njegovoj glavi, ne moze imati vazeci dokument nepostojece drzave. Svasta.

  • Poznavalac

    6. novembar 2014 | 14:32

    Samo oni, koji nisu tvoji "savremenici" mogu nesto lose da napišu o tvom stavu. I ne znaju sta su izgubili u svom odrastanju, tvojim odlaskom. "Budi mi silan, i dobro mi stoj"!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA