• 14

DŽONI ŠTULIĆ: Srpski sud me je proglasio strancem i traži da platim 3.000 evra! (FOTO)

Branimir Džoni Štulić mora da plati 350.000 dinara na ime parničnih troškova u sporu sa izdavačem "Plato books", a ako to ne uradi, smatraće se da je njegova tužba povučena

  • 14

Nekadašnji frontmen "Azre" Branimir Džoni Štulić mogao bi da izgubi spor koji već dve godine vodi protiv beogradskog izdavača "Plato books" zbog kršenja autorskih prava ako ne plati 350.000 dinara. 

Viši sud u Beogradu je 1. septembra doneo odluku da Štulić mora da uplati pomenuti iznos na ime troškova parnice postupka zato što nije državljanin Srbije, a ukoliko ne dostavi dokaz o transakciji, smatraće se da je tužba povučena. 

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Štulić je uložio žalbu jer smatra da ne mogu da ga tretiraju kao stranca ako i dalje ima pasoš Jugoslavije. On u svom stilu kaže:

- Nikad nisam davao podatke za popis stanovništva, nikad nisam učestvovao u tome. Mi smo bili neopredeljeni i, stoga, Jugosloveni. "Plato" nije ugovarao posao ni sa licem bez državljanstva, ni sa strancem, već sa osobom s jugoslovenskim pasošem. On je očito vredeo u vreme sklapanja posla, jer je time plaćen manji porez, što je potvrda da nisam bio inostrani element.

Foto: Youtube /BRANIMIR ŠTULIĆ

Foto: Youtube /BRANIMIR ŠTULIĆ

Džonijev portparol Zoran Živković je dodao:

- Sudija Višeg suda je Branimira proglasila Holanđaninom i naprasno donela rešenje da ta suma mora da se uplati u roku od 15 dana, iako Štuliću u važećoj ličnoj karti Holandije piše da ima jugoslovensko državljanstvo. Srbija je jedina prihvatila sukcesiju naspram bivših republika SFRJ. Štulić nema holandski pasoš, niti je uzeo njihovo državljanstvo.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JJ

    Kakve veze ima opredeljenje u njegovoj glavi, ne moze imati vazeci dokument nepostojece drzave. Svasta.

  • Љиљана

    Начин да се узму паре, без обзира што у холандским папирима пише да није холандски држављанин већ југословенски(иако то држављанство не постоји) . Можда је човек из мешаног брака па му је тешко да узме српско држављанство. Такође зависи и где је пребивао пре распада СФРЈ.

  • Poznavalac

    Samo oni, koji nisu tvoji "savremenici" mogu nesto lose da napišu o tvom stavu. I ne znaju sta su izgubili u svom odrastanju, tvojim odlaskom. "Budi mi silan, i dobro mi stoj"!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima