Mileni Dravić dodeljen "Zlatni ćuran" za životno delo

Sinoć su otvoreni "Dani komedije" u Jagodini koji će trajati do 27. marta

  • 0

U Jagodini je sinoć počeo 41. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije - "Dani komedije", koji će trajati do 27. marta.

Na samom otvaranju proslavljenoj srpskoj filmskoj i pozorišnoj glumici Mileni Dravić uručena je najviša nagrada festivala - "Zlatni ćuran" za životno delo. Priznanje joj je uručio predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović.

- Berlin ima "Zlatnog medveda", a Jagodina "Zlatnog ćurana" - podsetila je Dravićeva, zahvaljujući na nagradi i istakla de je "ovo priznanje, priznanje komediji, pričama, glumcima, koji su svojim kreacijama na najlepši način osmislili ovaj bal, Festival komedije u Jagodini i kulturi Srbije".

Otvaranju festivala je prisustovao ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković, gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, prestavnici javnog, kulturnog, privrednog i političkog života ovog dela Srbije.

Posle svečanog otvaranja, Pozorište "Boško Buha" iz Beograda, izvelo je predstavu "Svojta" Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Zavišića.

Predstave ocenjuje žiri u sastavu reditelj Jug Radivojević (predsednik) i glumci Dara Džokić i Dragiša Milojković. Večeras je na repertoaru predstava "Sedam i po" Miroslava Momčilovića, u režiji Darijana Mihajlovića, a u koprodukciji "Ateljea 212", Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta Banja Luka.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA