Kusturica režira opere "Na Drini ćuprija" i "Koštana"! (FOTO) (VIDEO)

- Imam ugovor sa operskom kućom "La Feniće" iz Venecije da režiram operu "Na Drini ćuprija". Predložiću da i Narodno pozorište učestvuje u realizaciji tog projekta - kaže Kusturica

  • 2

Emira Kusturicu je očigledno inspirisao uspeh pank-rok opere "Dom za vešanje", pa namerava da nastavi tim putem. U planu je da se, u njegovoj režiji, kao opere postave dva slavna dela, "Na Drini ćuprija" Ive Andrića i "Koštana" Bore Stankovića.

- Imam ugovor sa operskom kućom "La Feniće" iz Venecije da režiram operu "Na Drini ćuprija". Predložiću da i Narodno pozorište učestvuje u realizaciji tog projekta - kaže Kusturica.

Direktor "La Fenićea" Kristijano Kjaroto posetio je prošle godine Andrićgrad, a prilikom obilaska Banjaluke potpisan je protokol o saradnji.

Dejan Savić, vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta, potvrdio je da je u planu saradnja s dobitnikom dve Zlatne palme u Kanu, ali da nova direktorka Opere Ana Zorana Brajović želi da Kusturica radi i operu "Koštana" po motivima dela Bore Stankovića.

- Narednih dana obavićemo sastanak sa Kusturicom i dogovoriti se o saradnji. Prvobitna ideja bila je da radimo operu „Na Drini ćuprija“ za koju je on napisao libreto. Želeli smo i da Emir radi „Karmen“, a sad bismo da se postavi „Koštana“. Bilo bi dobro da premijera bude do proleća 2016. godine. Naš veliki reditelj ima mnogo obaveza, tako da nije realno očekivati da će se predstava raditi u ovoj sezoni - rekao je Savić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dorijan Grej

    19. novembar 2014 | 10:29

    Neumoran je ! Svaka mu cast!!

  • Marko

    19. april 2015 | 21:16

    A ko je kompozitor? Zna se reditelj a ne zna se kompozitor...strasno. Zna se ko je glavni u operi. Reditelj nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA