• 47

SIDRAN: Ovo je lažni Kusturica, pravi je poginuo! KUSTA: Sidran je beskućnik koji se pretvorio u bojler! (FOTO) (VIDEO)

- Ako je Kusturica u ratu poginuo braneći Sarajevo, a Udba umjesto njega namontirala Panteliju, kako je onda Sidran 2008. godine, u aprilu, došao na Mećavnik da ponudi Kusturici scenarij čija bi naplata obezbjedila penziju koju nije zaradio braneći Sarajevo i pišući borbene stihove "Naša je Drina, Meka i Medina!" - napisao je, između ostalog, Kusturica u odgovoru Sidranu

  • 47

Nakon što je Abdulah Sidran izjavio da je "Emir Kusturica poginuo još 1994. kao i da ga "menja" dvojnik po imenu Pantelija Milisavljević", slavni reditelj je žestoko odgovorio svom nekadašnjem saradniku i poručio da se "ne moraju čitati knjige iz psihoanalize da bi se došlo do srži Sidranovih go*narija"!

Sve je počelo kada je Sidrah u emisiji na TV "Alfa" između ostalog, rekao da je Kusturica kao šehid herojski poginuo 1994. braneći svoj grad (Sarajevo), nakon čega su srpske tajne službe na njegovo mesto ubacile dvojnika koji se zove Pantelija Milisavljević.

Pogledajte izjavu Sidrana o Kusturici:

Ubrzo je usledio Kusturičin odgovor, a njegovo otvoreno pismo prenosimo u celosti:

Sarajevski pjesnik, duhovni beskućnik, Abdulah Sidran, napisao je da se Emir Kusturica pretvorio u Panteliju. Šta drugo može da piše čovjek koji se naočigled svoga naroda pretvara u bojler koji i gore i dole rđa a curi i pišti na sve strane.

Svaki čas se iščekuje da Akademik svečano eksplodira. Kako bojleru i dolikuje ?!

Šta drugo da radi nego da zamišlja kako se drugi likovi iz njegovog života pretvaraju u nešto drugo. Ne moraju se listati knjige iz psihoanalize da bi se došlo do srži Sidranovih govnarija. To se traži po kontejnerima velikih pjesnika gdje je čovjek bojler čeprkao čitav život tražeći inspiraciju. Lista osoba kojima Sidran duguje novac je poduga i da bi dugovanja bila otpisana Sidran mijenja biografije svojih savremenika!

Foto: kustendorf-filmandmusicfestival.org/

Foto: kustendorf-filmandmusicfestival.org/

Ako je Kusturica u ratu poginuo braneći Sarajevo, a Udba umjesto njega namontirala Panteliju, kako je onda Sidran 2008. godine, u aprilu, došao na Mećavnik da ponudi Kusturici scenarij čija bi naplata obezbjedila penziju koju nije zaradio braneći Sarajevo i pišući borbene stihove "Naša je Drina, Meka i Medina!".

Dolazak na Mećavnik je bio stari trik sarajevskog šibicara: stavio je na sto napisane tri stranice koje bih ja trebalo da ponovo napišem onda i snimim film! Čak i da nije tako što ne ode Panteliji nego dođe do Kusturice? Kada je nešto kasnije bio na pragu da izgubi očinji vid i kada u Sarajevu nije bilo sponzora (kažu tamo nema mjesta gdje se nije provalio ) stigao je kod Kusturice po pomoć da operiše katarktu!? Kako je onda Kusturica a ne Pantelija izvadio iz džepa pet hiljada eura i poslao ga u Sveti Vid gdje imaju podaci ko je operisan a ko je dao novac!

Foto: Kustendorf-filmandmusicfestival.org

Foto: Kustendorf-filmandmusicfestival.org

Kada je shvatio da nema ništa od prodaje izanđalog scenarija, zašto se kasnije u intervjuu Ninu pravdao da je za operaciju katarakte "odradio" knjigu "Smrt je neprovjerena glasina" koju potpisuje Kusturica a ne Pantelija!

Abdulah Sidran je od malih nogu izražavao potrebu da svoju sitnu dušu ukrupni. Kao zaludni turista koji po mjenjačnicama velikog grada traži da mu sitniš od sto eura neko da u papirnoj novčanici. On je zapravo činio sve da ne bude sarajevski miš i zato je pisao poeziju. Posvećivao je Branku Mikuliću, Titu i poput morske drhtulje ženama koje nije mogao da povede u krevet. Tu je bio iskren .. Šteta sto se tada već nije pojavila ideja o Panteliji pa da čovjek koji se uspješno pretvorio u bojler ne doživi slavu koja mu nije pripadala.

Monika Beluči i Emir Kusturica

Foto: http://kustendorf-filmandmusicfestival.org

Ovako, pišući svoje govnarije, živi u ćorsokaku, mijenja uvjerenja brže od vremenskih promjena u gradu gdje živi. Prije dvije godine pisao je u Oslobođenju, dok se nadao da će uzeti lovu: "Protećiće jos mnogo Miljacke dok se ne rodi talenat kao što je Kusturica". Kada je vidio da neće maznuti svoju milju onda me proglasio mrtvim.

Kakav pokusaj reketiranja. Po logici bojlera koji rđa i curi na sve strane ja bih trebalo da dokazujem kako sam malo živ, a ta istina je mogla da se potvrdi davanjem novca. Tako bih Sidranu dokazao novcem da sam živ i kako" my name is not Pantelija?". A šta ako bi se ustanovilo da je zapravo Sidran u Siriji poginuo kao i mnogi njegovi sunarodnjaci koji se borili protiv Bašara i da je ovaj bojler koji pred našim očima curi samo zamjena teze?

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Čak iako je živ, sumnjam da ćemo se više ikada gledati, ali je važno da nešto sazna prije smrti! I do sada si me Avdo držao veoma nisko i zato imaš pozdrav od avde!

(Telegraf.rs/TV Alfa, iskra.co)

Komentari

  • Miki To

    Sta sve papir trpi ...... tuga.

  • Seka

    Pa ti Emire ne mozes nikome da drzis moralne pridike jer si dno dna.!!!

  • Jespravi

    Ovo je pravi Kusturica: " I do sada si me Avdo držao veoma nisko i zato imaš pozdrav od avde!" ha,ha!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima