EKSKLUZIVNI INTERVJU, SVE O MC JANKU: Muzički počeci, ima li devojku, šta misli o Ceci i Jeci, o duetu sa Džej Lo... (FOTO) (VIDEO)

* Snimio bih duete sa Cecom i Karleušom, volim ih obe * Trenirao sam fudbal i karate, sa 17 godina sam se razočarao u muziku * Dado Polumenta ima energije za sve nas * Ne kupujem preglede na "Jutjubu" * Imam devojku sa kojom sam dugo u vezi

  • 11

Jedan je od najboljih srpskih muzičara, koji komponuje elektro i haus numere za gotovo sve popularne izvođače širom Balkana. Snimio je duete sa najvećim imenima u svetu i kod nas. Pesma "Moje Zlato" sa Milicom Todorović je prva na svim TOP listama, budući da ima preko 20.000.000 pregleda. Retko se pojavljuje u medijima, ima imidž nestašnog momka kojeg krase brojne tetovaže na telu. Uradili smo ekskluzivan intervju s Aleksandrom Jankovićem (33), poznatijim kao MC Janko, koji nam je ispričao razne zanimljivosti...

O duetu sa mladom Milicom priča cela Srbija, zanimalo nas je šta je sledeće...

- Nemam u planu nešto u skorijoj budućnosti, jer je sve to muzika, kreativnost, ne volim sebi da stvaram tu vrstu pritiska da nešto moram. Posle dueta sam napravio šest novih pesama, ali mi nijedna nije "legla". Možda nešto opet bude sa Milicom - kaže na početku razgovora Aleks.

Budući da su njegovi dueti veoma slušani, i gotovo uvek budu među prvim mestima na TOP listama, zanimalo nas je da li bi snimio duet sa nekom zvezom u našoj zemlji.

- Sa Karleušom bih voleo da odradim duet, bilo je priče o tome, ali taj projekat nije uspeo da oživi. Ostavili smo ga sa strane. Sa Cecom bih takođe voleo da radim. Mislim da su fenomenalne. Ceca je iz mog kraja, pa zbog toga (smeh) - dodaje Janko.

Foto: Miodrag Ignjatovic Foto: Miodrag Ignjatovic

Okej, a kako je došlo do toga da počne da se bavi muzikom i kada se uopšte probudila ta želja u njemu?

- Rođen sam u Beču, živeo sam nekoliko godina u okolini Niša. Tačnije, u mom selu Pukovac, gde sam završio prvi razred Osnovne škole. Odande su mi roditelji, a otac već dugo radi u austrijskoj prestonici. Kao mlađi sam trenirao fudbal, a nakon toga karate. Odnosno, karate sam trenirao osam godina. Želeo sam profesionalno da se bavim njime, ali sam sam krenuo u Trgovačku školu, plus istovremeno išao na praksu, a trening mi je bio četiri puta nedeljno, dok sam ja radio do sedam uveče. Nikako nisam mogao da uklopim sve obaveze. Muzika me je uvek interesovala, pošto je mama bila narodna pevačica. Sa 13 godina je sve počelo... Sećam se kao danas, kupio sam mikrofon i mikseticu i snimio prvi demo. Majka je imala prijatelje koji su imali muzički studio, mada su kao mlađeg, nekoliko puta želeli da me pređu i uzmu pare. Uvek sam hteo da sviram nešto moderno - otkriva MC Janko i nastavlja dalje:

Foto: Fejsbuk/ Mc Janko Foto: Fejsbuk/ Mc Janko

- Sa 17 sam potpisao prvi ugovor, ali sam se ubrzo razočarao i zasitio mnogobrojnih neispunjenih obećanja. Onda sam počeo da snimam stranu muziku, odnosno, internacionalnu. Osnovao sam grupu sa prijateljima, obožavao sam špansku muziku. Bili smo čak predgrupa Željku Joksimoviću, Koloniji, 187... Onda su počeli da nas zovu vlasnici i drugih diskoteka. Bili smo na turnejama, Dominikanska Republika, Italija, Francuska, imao sam neki manji studio - dodaje muzičar.

Šta je onda krenulo naopako, pa se razočarao u svetsku muziku i vratio se domaćoj?

- Jesam se razočarao, budući da sam uložio mnogo toga, a prijatelji koji su sa mnom nastupali su me mnogo kočili, ja dam pun gas, a oni stisnu kočnice. To me je baš gušio i shvatio sam da ne mogu više, iako nam je dobro išlo. 2006. sam objavio numeru "Ožiljak" i tada je sve krenulo uzbrdo. Tako sam ušao na Balkan scenu.

Nakon toga kreću dueti sa Andreom, In Vivom, reperom Ša, Dadom Polumentom, Cvijom...

- Dado je imao enegrije za sve nas, zaista nam je punio baterije.

Budući da ima milionske preglede, a privatni život krije "kao zmija noge", te retko daje intervjue, zanimalo nas je da li kupuje preglede na najvećem muzičkom pretraživaču.

- Ma kakvi, pa da kupujem, već bi mi bio ugašen kanal. Ne bavim se time, to su obične gluposti. Ja sam svoje ime izgradio prvo u dijaspori, dok ljudi ovde nisu ni znali za mene. Zbog toga mi je baš drago. Dobro je da nije išlo obrnuto. Pevači koji su me javno pljuvali su mi samo dobro doneli. Volim kad me pljuju, znači da sam im interesantan.

Dotakli smo se privatnog života, o kojem Janko nerado priča...

- Nisam oženjen, imam ćerkicu i imam devojku. Ćerkica ima sedam godina. Slobodno vreme volim da posvetim njoj, da je vodim u školu, da se igramo, idemo u park, vozimo bicikl, radimo domaći. Najradije bih voleo da odraste kao što sam ja odrastao, sa puno životinja - ističe Aleksandar.

A da li je žena ljubomorna na zgodne cice koje se vrte oko njega?

- Ma kakvi, ona stoji iza svakog mog projekta. Svaki put se s njom konsultujem. Ona je, na primer, forsirala duet sa Milicom Todorović. Pre nego što sam snimio spot, bio sam u garderobi, dok je Milica snimala svoj deo. Kada sam izašao i video je tako obučenu, samo sam je pitao da li je to stvarno ono što želi. Ona je rekla "Sve je okej, super, ne brini". Sviđao mi se njen stajling i kako je stilista odradio posao - kroz smeh priča pevač.

Foto: Miodrag Ignjatovic Foto: Miodrag Ignjatovic

Pitanje se samo nametnulo - da li ćemo njega gledati razgolićenog u nekom spotu?

- Nikad se ne zna. Polako, treba da se ide u teretanu. Upražnjavam kardio trening, zbog kondicije, ali dok ne bude "6 pack" (trbušnjaci, prim. aut) nema skidanja (smeh).

Za kraj, pojasnio nam je da li će zaista doći do dueta sa Džej Lo, kako se pričalo.

Foto: Fejsbuk/ Mc Janko Foto: Fejsbuk/ Mc Janko

- To su mediji napumpali priču. Ja sam uradio pesmu, ona je rekla da bi volela da čuje, poslao sam njenom timu i to je to. Za sada to stoji, videćemo, ne želim da prenagljujem ništa.

(Anastasija Čanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • § … §

    13. januar 2015 | 22:22

    Ne znam ni ko je ovaj lik. Samo u Srbiji je moguće da se svaki dan radja po neka nova "zvezda".

  • Marko

    13. januar 2015 | 22:20

    Ko je bre ovo??

  • As

    13. januar 2015 | 20:23

    Janko, pokusaj da ubedis JK za duet! To bi bio pun pogodak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA