Knjiga "Poslednja poruka Nelsona Mandele" Vesne De Vinče promovisana u Starom dvoru (FOTO)

Promociji je prisustvovao veliki broj predstavnika diplomatskog kora, akademskog i kulturnog zivota Srbije i predstavnika svih konfesija i mnogobrojni medij

  • 1
Foto: Promo Foto: Promo

Pod pokroviteljstvom grada Beograda , a u organizaciji  Asocijacije 12 afričkih ambasadora i  izdavača,  Zavoda za udžbenike, koji je proglašen za "Najboljeg izdavača 2014. godine", u prepunoj svečanoj sali Starog dvora, promovisana je knjiga "Poslednja poruka Nelsona Mandele" autora Vesne de Vinča.

Promociji je prisustvovao veliki broj predstavnika diplomatskog kora, akademskog i kulturnog zivota Srbije i predstavnika svih konfesija i mnogobrojni mediji.

Foto: Promo Foto: Promo

Na samom početku hor "Glas Ne Zice"  otpevao  je Africku himnu i Pesmu o Mandeli. U ime diplomatskog kora , govorio je  predsednik , ambasador Palestine  H.E. Mr. Mohamed  Halil  Nabhan. U ime asocijacije ambasadora Afrike u Srbiji, predsednik NJ.E. Abdelkader Mesdoua, ambasador DNR Alžira i Nj. E. Danilo Milić , ambasador i afrikolog koji su akcentovali da je veliki uspeh da sa ovih prostora iz male ne Srbije neko kao Vesna de Vinča napravi poslednji intervju sa velikim Mandelom.

- Svetski lider i državnik Nelson Mandela ,  postao 2007.godine  počasni gradjanin grada Beograda. Tu nagradu nikada nije primio! Zato je logično što je Skupština grada  promocijom izuzetne knjige "Poslednja poruka Nelsona Mandele" na poseban način  još jednom akcentovala ulogu  Mandele kao globalnog simbola pravde, jednakosti, slobode i demokratije - rekao je  gradski menadzer Goran Vesić, na početku ove  svečanosti.

Foto: Promo Foto: Promo

U ime Zavoda za udzbenike  govorio je  generalni direktor i vrsni intelektualac Dragoljub Kojčić koji je  ukazao na značaj ove knjige i Mandeline misli u trenutku krize tolerancije izazvane tragičnim događajima u Parizu. Govoreći o autoru knjige Vesni De Vinči , istakao je  kako ona upravo zivi po principima navedenim u knjizi, a  to su  na prvom mestu  bezuslovna  sloboda  i nepotkupljivost.

Profesor dr. Ratko Božović Ratko Božoviž i Milomir Marić, novinar i pisac, povezali su Mandelinu misiju oprosta i pomirenja sa našim prostorima.

Na samom kraju obratila se i autorka knjige ,koja se zahvalila svima na lepim rečima, zahvalila se u svoje ime na način kako bi to učinio Mandela i zagolicala prisutne informacijom kako je uspela da dođe do Magibe koji sa medijima nije komunicirao od 2004. godine. "Ostalo morate pročitati u knjizi", našalila se autorka. Svoje obraćanje završila je jos jednim principom koji primenjuje, verujte u nemoguće.

Foto: Promo Foto: Promo

Odlomke iz knjige čitali su Nina Radulović, Maja Manojlović i Branislav Lečić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Топче

    15. januar 2015 | 23:50

    Е, свашта! Књига ме не интересује,већ овај Лечић! Он се бре смањио. Гледам га поред жене,па као неко дете?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA