OVO NISTE ZNALI: Poznati holivudski negativac je Srbin! (VIDEO)

Glumac Lazar Rokvud je rođen u Somboru, pre 45 godina se preselio u Kanadu, i kako kaže, najveća želja mu je snimi film sa Milenom Dravić

  • 1

Njegov lik vam je poznat iz brojnih filmova, godinama je jedan od dežurnih holivudskih negativaca, a ono što verovatno niste znali da je glumac Lazar Rokvud, Srbin iz Sombora koji se davne 1969. preselio u Kanadu!

Lazar Rajić, kako glasi pravo Rokvudovo ime, je rođen 1948. i snimio je više od sto filmova i serija. Zanimljivo je da će Lale, kako ga prijatelji zovu, posle 45 godina prvi put snimati u Srbiji, i igraće glavnu ulogu u ostvarenju "Povratak".

- Nikada nisam dobio nijednu filmsku ponudu iz Srbije, niti sam razmišljao o tome, a sada ću igrati glavnu ulogu u "Povratku". Imam dobre prijatelje iz Srbije sa kojima sam non-stop u kontaktu. Zahvaljujući njima, danas bolje govorim svoj jezik nego kada sam živeo u Somboru - izjavio je Rokvud za "Blic".

To što je poznat po brojnim ulogama negativaca, on smatra za pozitivnu stvar.

 

- To je veliki izazov i većina glumaca više voli da igra negativne uloge. Tada mogu da budu kreativniji i da iskažu glumački talenat - objasnio je Lazar.

Rokvud je bio dobar prijatelj sa pokojnom Oliverom Marković.

- Trideset godina smo bili odlični prijatelji. Stalno sam je zvao da je pitam kako je, a ponekad sam joj slao vitamine iz Toronta. Sećam se da me je jednom davno Olivera upoznala sa Milenom Dravić. Planirali smo da radimo zajedno film, ali do toga, na žalost, nije došlo. Sada postoji šansa da Milena bude u filmu "Povratak". To mi hje velika želja jer nju smatram za našu najjaču glumicu - zaključio je Lazar Rokvud.

(Telegraf.rs/izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA