Rokenrol igranka "Starih rock majstora" 14. februara

Duh 60-tih na koncertu koji će biti održan na Dan zaljubljenih s početkom u 19:30 u "Zvezdara teatru, dočaraće nam rokenrol heroji poput Predraga Dude Lukića, Božidara Larija Plesničara, Vladimira Jankovića Džeta...

  • 0

Istorijski koncert beogradskih rok legendi 60/tih godina, koji će posle više od pola veka ponovo nastupati na istoj sceni pod imenom: "Stari rock majstori", biće održan na Dan zaljubljenih, 14. februara u 19.30, u Zvezdara teatru.

Duh 60-tih dočaraće nam rokenrol heroji poput Predraga Dude Lukića, Božidara Larija Plesničara, Vladimira Jankovića Džeta, Milutina Trninića i drugih članova sastava Crnih bisera, Silueta, Zlatnih dečaka, S vremena na vreme...

Ovi prvi istinski idoli stare Jugoslavije poznati su ne samo kao neprikosnoveni gitaristi, basisti, klavijaturisti, pevači i bubnjari, već i kao hrabri inovatori.

Prvi su svirali i živeli rokenrol na ovim prostorima – Jugosloveni su zahvaljujući njima počeli da nose brodarice i džins, a Jugoslovenke su smerne maksi suknje zamenile "minićima".

U eks bili su popularni koliko i Bitlsi ili Roling Stounsi na zapadu. Do tad smerne ćerke iz građanskih porodica su im se bacale u zagrljaj na svakom koraku, pa se osnovano sumnja da su odgovorni i za pojavu grupi devojaka, kao i da je njihova muzika inspirisala seksualnu revoluciju koja i dalje traje...

Zato nam je zadovoljstvo da vas pozovemo da po prvi i jedini put posle više decenija ovekovečite njihova svedočenja o rađanju rokenrola na ovim prostorima i otrgnete delić istorije od zaborava!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA