SITI REKORDS: Kod nas je sve čisto, ne dugujemo pare, naši pevači sami ugovaraju nastupe

Interesovalo ih je sve, od toga kako funkcioniše stvar u poslovanju u izdavaštvu, do ugovaranja nastupa za izvođače, što naša kuća ne radi, ali i do odnosa pevača, autora, menadžera, kaže Bane Stojanović, direktor Siti rekordsa

  • 0

Istovremeno dok je trajala kontrola u Grandu, izvršen je i pregled poslovne dokumentacije Siti rekordsa, najvećeg izdavača u sferi zabavne i pop muzike. Poreski inspektori su se zadržali nekoliko sati, a otišli su obavljena posla nakon pregledanih papira i ustanovljavanja da Siti pevačima koji za njih izdaju ne ugovara nastupe, tezge i koncerte, već se bavi isključivo "proizvodnjom muzike".

UDAR NA ESTRADU: Poreznici upali u GRAND i Siti rekords, Saši Popoviću zaplenili kompjutere!

U izjavi za Telegraf, direktor Siti rekordsa Bane Stojanović potvrdio je da je došlo do poreske kontrole njegove kompanije:

- Tačno je, poreski inspektori bili su juče u našoj kući i moram priznati da su bili vrlo korektni i da su se zadržali nekoliko sati, pregledajući i fotokopirajući dokumentaciju. Interesovalo ih je sve, od toga kako funkcioniše stvar u poslovanju u izdavaštvu,  do ugovaranja nastupa za izvođače, što naša kuća ne radi, ali i do odnosa pevača, autora, menadžera. S obzirom da naša kuća ne radi nastupe i da naši ekskluzivci sami ugovaraju svoje nastupe sa svojim menadžerima, kontrola je završena do kraja radnog vremena.

Foto: Instagram/severina Foto: Instagram/severina

Ipak, Stojanović se osvrnuo i na selu akciju ovog velikog estradnog udara, koji traje od početka godine:

- Naša kuća apsolutno podržava akciju države da reši problem sive zone u muzičkoj industriji, ali to mora da se radi na primeren način, jer ne smeju poreznici da sa jedne strane pevače pozivaju u goste i slikaju se s njima, a s druge strane da polaze od pretpostavke da su diskografske i izdavačke kuće možda nelegalne. U toku prošle godine Siti rekords je dva puta kontrolisan i nije pronađen ni najmanji propust, svi porezi su izmireni, svaki dokument je na svom mestu. Što se tiče pevača i njihovih honorara od nastupa, kao i kupovine pesama od autora, mi kao izdavači s tim nemamo nikakvih dodirnih tačaka, tako da dajemo apsolutnu podršku poreznicima da te stvari reše, ali ne na naizgled represivan način, već sistemski. U tom smislu spremni smo i da im pomognemo u edukovanju oko svega što se dešava u muzičkoj industriji - zaključuje direktor Siti rekordsa.

Siti rekords izdaje najveći broj albuma zabavne muzike kod nas, a njihovi ekskluzivci su i Severina, Saša Kovačević, Željko Joksimović...................

Foto: Luka Pilipović/Promo Foto: Luka Pilipović/Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA