NAJMRAČNIJE TAJNE SAJENTOLOGIJE: Stiže dokumentarac koji će uzdrmati Holivud!

Kako je Gibni objasnio, film će se usresrediti na zvezde koje su članovi ove kontroverzne religije, pogotovo na Toma Kruza i Džona Travoltu - i neće ih štedeti

  • 3

Dokumentarni film produkcijske kuće HBO koji se bavi kontroverznom modernom religijom - sajentologijom - za četiri dana će biti prikazan na filmskom festivalu Sundance u Solt Lejk Sitiju.

Reditelj filma "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief" Aleks Gibni, juče je po prvi put javno progovorio o nekim detaljima ovog ostvarenja, kojeg je do sada HBO držao u strogoj tajnosti kako pripadnici Sajentološke crkve ne bi pokušali da zaustave film zbog nekih njegovih delova.

Kako je Gibni objasnio za "Hollywood Reporter", film će se usresrediti na zvezde koje su članovi ove kontroverzne religije, pogotovo na Toma Kruza i Džona Travoltu - i neće ih štedeti. Dokumentarac naglašava kako su obojica još uvek članovi uprkos brojnim svedočanstvima o zlostavljanju i prisilnom radu unutar crkve.

U filmu će se prikazati i razgovori s bivšim visoko rangiranim članovima crkve. Bivša članica Spanski Tejlor, koja je radila u Celebrity centru u Los Anđelesu sa Travoltom, ispričaće svoje potresno svedočanstvo o tome kako ju je crkva kaznila kada su nadređeni postali nezadovoljni njom. Oduzeli su joj 10-mesečnu bebu i utrpali je, zajedno sa još 30-oro dece, u mali stan sa kolevkama od zida do zida.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sadašnje vođe crkve odbile su da se pojave u dokumentarcu.

Sajentološka crkva prošlog je petka objavila oglas preko cele stranice u "Los Angeles Timesu", u kojem unapred osuđuje film. U međuvremenu, HBO se "naoružao" malom vojskom pravnika. Prema nekim navodima, njih čak 160 danima je pregledavalo sve snimke kako bi bili spremni za reakciju ove crkve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    24. januar 2015 | 14:53

    Spasi Gospode od ovakvih pošasti

  • M

    24. januar 2015 | 20:14

    U cemu je razlika izmedju ove i ostalih religija...jednom nekom palo na pamet da izmisli gomilu gluposti i sludi masu ljudi i onda sve to unovci...zar je verovanje u duse intergalaktickih vanzemaljaca stvarno vise ludo od onoga u sta veruju pripadnici nekih mainstream religija...prodaja magle putem eksploatacije bazicnih ljudskih strahova, pocev od onog od sopstvene smrtnosti, kao i potreba, pocev od onih vezanih za pripadnost i za bezuslovnom paznjom i brigom, o zivotu u blazenom neznanju bez tereta nekad surove istine da ne pricam...hvala lepo...citav zivot fantazija ne moze zameniti jedan trenutak stvarnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA