NELE KARAJLIĆ: Ja sam zaštitni znak Sarajeva, bez mene su bez identiteta! (FOTO)

Legendarni muzičar je, kako kaže, posle posete rodnom gradu dobio "hiljade pretećih pisama"

  • 78

Nele Karajlić je u Beogradu promovisao dopunjeno izdanje knjige "Fajront u Sarajevu", a tom prilikom se osvrnuo i na skorašnji odlazak u rodni grad koji je izazvao veliku medijsku pompu - kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Srbiji.

NELE KARAJLIĆ: Evo kako sam u nedelju uveče izbegao linč u Sarajevu

Nekadašnji frontmen "Zabranjenog pušenja" ceo događaj ovoga puta uz osmeh prokomentarisao kao "sajber linč":

- Jedna grupa opuštenih i entuzijazmom nadojenih ljudi, sa kojima sam bio i ja, krenula je u Sarajevo da večera. Mene su nagovorili, zaista nisam imao nameru. Oni su me, međutim, proglasili "partibrejkerom" ako ne odem dole, i to sa onom standardnom sarajevskom rečenicom "Neće ti, ba, ništa bit" (smeh).

Foto: Laguna.rs Foto: Laguna.rs

Problem je, kaže, nastao kada ga je prvi čovek prepoznao na ulici.

- On je odmah alarmirao celu federaciju (smeh) bacivši, uzgred budi rečeno, korektnu informaciju na lokalni portal. Za dva minuta, ne preterujem, bilo je preko 100 komentara, uglavnom pozivi na linč. Ajmo sad, dok je ovde, da mu mamu maminu... Da citiram "montipajtonovce", tu histeriju je primetila čak i policija (smeh). Oni su, posle pola sata tog ludila, stali ispred vrata restorana, pokucali i pitali vlasnika da li je tu Nele. Kad su dobili potvrdan odgovor, rekli su: "OK, nema problema. Mi smo tu, samo da znate, ništa se neće dogoditi".

Foto: Laguna.rs Foto: Laguna.rs

Nele je nastavio:

-Pošto je situacija prerasla iz komične u, ne mogu reći baš dramatičnu, jer sam znao da nam ne mogu ništa, ali neugodnu, ja sam posle rižota odlučio da napustim društvo, da bi ih rasteretio te presije. Izašao sam na drugi izlaz iz restorana, tamo me je čekao automobil, a policija me je pratila sve do prelaska na slobodnu teritoriju. Odvezli su me zatim do benzinske pumpe, odakle sam nazvao taksi da dođe sa Pala i da me vozi na Jahorinu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Za to vreme u restoranu se desila, kako kaže, komična situacija:

- Ekipa koja je bila ispred ulaza - ne policija nego novinari, slučajni prolaznici, i oni koji su hteli da mi naude, kad ih je gazda pustio unutra da vide ima li Neleta, jedan od mojih drugova im je rekao: "Sad je Nele bio. Otišao je i znate šta vam je poručio?" "Šta?" "Zbogom, žohari" (smeh).

Printskrin: Youtube/Televizija Telemark Printskrin: Youtube/Televizija Telemark

Nele je rezimirao:

- To je bila zanimljiva i vesela noć u čijoj suštini stoji taj ključni problem koji Sarajevo danas ima. Moj svaki nastup, čak i fizički odlazak dole, podseća ih na ono što bi oni voleli da jesu, ali su daleko od toga. Ja sam im noćna mora zato što, znajući da ja postojim, oni nisu ono što smo mi nekad bili. Drugim rečima, oni su bez mene - bez identiteta. Ja sam zaštitni znak. Govorim ovo neskromno, da bi vi razumeli, a ne zato što se ja nešto ku*čim.

Printskrin: Youtube/Plavi Kristali Printskrin: Youtube/Plavi Kristali

I na kraju, zaključak:

- Moj dolazak dole je bio kao da budite dete iz nekog divnog sna i vraćate ga nazad u surovu realnost. Oni su bez mene kao ličnost bez slike u legitimaciji. To znaju i zbog toga se tako ponašaju. Ta reakcija je neponovljiva, to su hiljade i hiljade pretećih pisama. Postigao sam veći publicitet od pape.

(Milan Ćunković)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mano Negra

    3. mart 2015 | 20:02

    Bez ikakve doze nacionalizma verujem da je Nele u potpunosti u pravu.Svi ti gradovi u staroj SFRJ koje je narod oblikovao su potpuno izgubili svoj identitet...Split,Sarajevo,Skoplje....

  • 100%

    3. mart 2015 | 20:55

    U pravu je covek...on ce ostati legenda tog grada...svi ovi sto ucu bucu su nebitni ljudi .

  • global

    3. mart 2015 | 21:20

    Nele i da je ostao da zivi u Sarajevu je zaista nebitan za taj grad. Niti je muzicar, niti zabavljac, glumac jos manje. Nele je pre 25 godina bio zanimljiv i nista vise od toga. Ono sto danas radi i pokusava de se rehabilituje je slicno pokusajima Karadjordjevica da nam pokazu da su plave krvi, ali koga to vise briga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA