ERA, SIRIJSKA MAJKA: Evo kako pevač pomaže imigrantima!

- Pružam im maksimalnu uslugu koju plaćaju po punoj ceni, i vodim računa o papirima - naglašava Ojdanić

  • 7

Pevač Era Ojdanić u svom motelu na Ibarskoj magistrali krije imigrante iz Sirije i Bagdada koji, preko Srbije, pokušavaju da dođu do neke od zemalja zapadne Evrope.

- Era već nekoliko meseci izaje sobe imigrantima koji su u tranzitu i nelegalno pokušavaju da pređu granicu. Da bi ih zaštitio od policije, često ih je noću primao u svoj smeštaj. Oni su u motel ulazili na sporedan ulaz, da ih ostali gosti ne bi primetili. Jednom prilikom je nosio neko dete u rukama i govorio mu da bude tiho i sluša roditelje - priča za "Kurir" izvor blizak pevaču.

Foto: Promo Foto: Promo

Era potvrđuje priču i ističe da je "papirološki čist pred državom". Dodaje da prima imigrante jer je "slab na porodice s decom".

- Svakog gosta evidentiram, da bi bilo sve kako propisi nalažu. Međutim, u poslednjih mesec dana povećao se broj imigranata. Ilegalno prelaze granicu i kreću se prema Horgošu i Subotici - kaže pevač.

Foto: Promo, Happy TV Foto: Promo, Happy TV

Era dodaje:

- Desi se da pojedinci dođu bez papira, ali ih ja odmah uputim na odeljenje za strance MUP-a Srbije. Mora da se vodi računa, da se ne bi dogodila trgovina ljudima. Ja sam im pružio maksimalnu uslugu, koju su platili po punoj ceni.

Na pitanje kako to da su imigranti pronašli utočište baš kod njega, Ojdanić kaže:

- Mnogi moteli ovde primaju imigrante. Kod mene dolaze kad ih dovezu kolima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U MUP-u su rekli da je Era Ojdanić prijavio da su mu među gostima azilanti iz Sirije. Policija, međutim, proverava da li među njima ima i "ilegalaca".

Za krivično delo pomoći u nedozvoljenom prelasku državne granice i krijumčarenju ljudi, propisana je kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora. Ako je delo učinila grupa, kazna za počinioce je od tri do 12 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA