TASOVAC: "Parovi" su dno dna, upropašćavaju nam omladinu!

- Daljinski upravljač kojim ćete promeniti program za koji smatrate da je neprimeren, u ovom trenutku delotvorniji je od opravdanog javnog zgražavanja - izjavio je ministar kulture

  • 42

Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja, smatra da rijaliti "Parovi" negativno utiče na mlade i da Republičko regulatorno telo za elektronske medije (REM) treba da preduzme mere zbog skandaloznog sadržaja ovog programa.

- Takvi programi ne samo da imaju negativan uticaj na mlađu populaciju, već su i eklatantan primer pokušaja degradacije celokupne medijske scene u Srbiji, u vreme kada Vlada Srbije preduzima sve neophodne mere kako bi medijski prostor bio regulisan i usklađen sa najvišim evropskim i svetskim standardima - kaže Tasovac i dodaje da su "Parovi" dno dna domaće TV produkcije.

On je podsetio da je to prvi rijaliti program koji se prikazuje na srpskim televizijama od početka primene novih medijskih zakona i dodao da je siguran da, pored reakcije REM-a rešenje i najbolji način zaštite dece od skandaloznih i neprimerenih sadržaja u televizijskim programima leži u rukama roditelja.

- Daljinski upravljač kojim ćete promeniti program za koji smatrate da je neprimeren, u ovom trenutku delotvorniji je od opravdanog javnog zgražavanja - zaključio je Ivan Tasovac.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hijavata

    10. mart 2015 | 17:18

    Ako ti kao ministar kulture ne mozes nista da ucinis da se promeni sadrzaj pojedinih medijskih kuca sta mi obicni smrtnici mozemo da uradimo? Ti ako ne mozes da zabranis emisije koje lose uticu na narod ti znas ko moze i trbao si da se zalozis da se to zabrani a ne da javno osudjujes i mislis da si svoju misiju obavio.Ne ne mislim da je lose to sto si se javno suprotstavio takvim emisijama cak naprotiv ali prosto to nije dovoljno.

  • Mimi

    10. mart 2015 | 18:15

    Svaka cast mijistre,bar neko da se odazove iz vlade!!!bruka i sramota breeee

  • DS

    10. mart 2015 | 19:24

    Svaka cast gdine ministre,apsolutno ste u pravu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA