UKIDA SE "TOP GEAR"? Džeremi Klarkson suspendovan do daljnjeg!

Klarkson je nakon svađe sa BBC-jevim producentom zbog rasizma, jer je koristio reč sa "n" (nigger - crnčuga), dok je recitovao pesmicu "eeny, meeny, miny, mo..." tokom snimanja programa, suspendovan dok se ne okonča istraga, zbog čega "Top gear" neće biti emitovan ove nedelje

  • 38

Medijska kuća BBC saopštila je danas da je suspendovala voditelja emisije "Top Gear" Džeremija Klarksona zbog svađe sa producentom. Korporacija je objavila kako šou neće biti emitovan u nedelju.

Klarkson je već nekoliko puta bio upozoren, a prethodne godine dobio je opomenut zbog rasizma nakon što je koristio reč sa "n" (nigger - crnčuga), dok je recitovao pesmicu "eeny, meeny, miny, mo..." tokom snimanja programa.

- Nakon svađe s BBC-jevim producentom, Klarkson je suspendovan dok se ne okonča istraga. Niko drugi osim njega nije suspendovan. ''Top gear'' neće biti emitovan ove nedelje. BBC više neće komentarisati ovaj slučaj - stoji u saopštenju BBC-ija.

Foto: Tanjug/AP/PA, Stefan Rousseau Foto: Tanjug/AP/PA, Stefan Rousseau

Voditelj emisije Top Gear optužen za rasizam jer je svog crnog psa nazvao Drogba (FOTO)

"Top gear" je najpopularniji svetski televizijski serijal o automobilima, a najprodavaniji britanski, koji ima 350 miliona gledalaca nedeljno u 170 zemalja.

Proteklih godina Klarkson je oslobođen optužbi da je prekršio emiterski kodeks nakon što je poredio japanske automobile s ljudima koji imaju izrasline na licu.

On je izazvao je i žestoku raspravu i dobio oštre kritike dobrotvornih organizacija za mentalno zdravlje nakon što je ljude koji se bacaju pod vozove nazvao sebičnima i bio je primoran da uputi izvinjenje zbog rečenice da bi radnike BBC-jevog "The One showa" trebalo upucati.

Foto: Promo Foto: Promo

Prošle godine britanski medijski regulator "Ofkom" je cenzurisao šou zbog kršenja emiterskih pravila nakon što je Klarkson koristio rasisticke termine tokom programa "Burma special" koji je emitovan u martu. Uprkos svemu, šou je bio jedan od najgledanijih i samo za božić privukao pažnju sedam miliona gledalaca.

Džeremi Klarkson i njegove kolege iz "Top gear", bili su primorani da u oktobru prošle godine napuste Argentinu pod policijskom pratnjom nakon što su njihova vozila kamenovali veterani Foklandskog rata.

Problem je nastao zbog tablice na automobilu koji je ekipa popularne emisije vozila - na tablicama je stajalo H982 FKL, što je direktna asocijacija na rat koji je Britanija 1982. vodila protiv Argentine oko Foklandskih ostrva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA