Snima se rimejk filma "Valter brani Sarajevo" (VIDEO)

Film će se snimati u dve verzije i iz toga će biti izvedena i televizijska serija, rekao je Vinko Grubišić, predsednik Uprave Jadran filma, koji realizuje ovaj projekat

  • 20
Foto: Promo Foto: Promo

Legendarni film "Valter brani Sarajevo" uskoro će dobiti i rimejk, piše "Index.hr". Snimanje će krenuti ove godine, nakon što se krajem maja audicija za glumce i izabere novi Valter, koji će u toj ulozi naslediti Velimira Batu Živojinovića, naveo je Vinko Grubišić, predsednik Uprave Jadran filma, koji realizuje ovaj projekat, u kojem će učestvovati partneri iz Kine, ali i saradnici iz zemalja bivše Jugoslavije, kao i Australije i Nemačke.

Film će se snimati u dve verzije i iz toga će biti izvedena i televizijska serija, rekao je Grubišić za Hinu.

- Jadran film je inicijator celog projekta od 2006. odnosno 2007., kada je bio predstavljen na Sarajevo Film Festivalu. Nakon toga smo dobili odobrenje Vlade Federacije BiH i tadašnjeg ministra kulture Gavrila Grahovca. Nakon odobrenja i potpisanih sporazuma, krenuli smo da zainteresiresujemo koproducente i partnere u NR Kini i celom svetu i taj proces je u prvoj fazi trajao četiri godine i privodimo ga kraju. Kako bi se našim rečima reklo, "pakovati" taj projekt vrlo je komplikovano i teško- ističe Grubišić i dodaje da je o stranim partnerima i njihovim ulaganjima u taj projekt još previše rano govoriti.

Foto: Promo Foto: Promo

Kako navodi Grubišić, rimejk će se snimati u Sarajevu na autentičnim lokacijama, ali i u zagrebačkim studijima Jadran film.

- U prvoj verziji Jadran film i partneri iz Sarajeva vode glavnu reč, u drugoj verziji filma nećemo imati tako značajnu ulogu jer smo za taj projekt, a naročito za drugu verziju, zainteresovali važne i velike strane partnere - ističe Grubišić, i nastavlja:

- Problemom adaptacije "Valtera" za novo doba sastavno smo se bavili godinama i to smo radili s više stranih partnera. Taj proces je u kreativnom smislu bio - izazovan i težak. Verno će slediti duh originala, ali će imati i neke elemente koji ga približavaju percepciji današnjeg gledaoca i u nekom smislu će imati veze i s poslednjim ratom - nadam se i poslednjem ratu na ovim prostorima - naveo je on.

Audicija će, kaže Grubišić, biti otvorena za sve glumce s područja bivše Jugoslavije. U pripremama za novi film producenti nisu kontaktirali  Batu Živojinovića, ali svi koji su se pojavljivali u originalu na neki će način biti prisutni rimejku.

Podsetimo se kako je izgleda orginalni film "Valter brani Sarajevo":

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uchiha

    24. mart 2015 | 21:56

    Ostavite legendarne uloge legendarnim glumcima...scarface,valter brani sarajevo itd...sta je sledece ? Kum mozda ???

  • None

    24. mart 2015 | 20:02

    Mislim da bi Ivan Bosiljcic bio pravi izbor...ima taj pogled

  • Ali...

    25. mart 2015 | 00:43

    Samo da ne bude Miloš Biković...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA