Premijera predstave "Srce jednog boksera"

Nenad Borovčanin, evropski šampion u boksu promoter predstave čija je premijera večeras u 20 sati u malom Malom pozorištu "Duško Radović"

  • 0

Druga premijera ove sezone u novom prostoru Malog pozorišta "Duško Radović", predstava "Srce jednog boksera" zakazana je za večeras u 20 sati. Tekst nemačkog pisca Luca Hibnera prati odnose ostarelog boksera Lea i mladog delinkventa Džodžoa, koje tumače Dimitrije Ilić i Marko Janketić, od njihovog prvog susreta obeleženog konfliktima, do prijateljstva nastalog nakon rušenja stereotipa.

 

Predstava "Srce jednog boksera" pokazuje svojevrstan susret kulture i sporta.

 

Prema rečima evropskog šampiona u boksu i promotera predstave Nenada Borovčanina, ovaj sport je sličan životu jer se svako bori sam u ringu, bez pauza, samo sa svojim rukavicama, sam prima udarce i pada.

 

- Poruka predstave, da sport može da pomogne svakome kako ne bi krenuo na pogrešnu stranu, trebalo bi da stigne do svih mladih ljudi. Moj klub "Balkan boxing" otvara besplatne škole boksa u gradovima u Srbiji, kako bi svi imali istu šansu da se bave ovim sportom - istakao je Borovčanin.

 

(A. V. / Danas)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA