Koncertni spektakl koji se ne propušta: 2 CELLOS stižu u Beograd!

Pred Lukom i Stjepanom je bogata koncertna godina, a 19.juna 2015. nastupit će u Sava Centru. Ako je suditi po njihovim koncertima širom sveta, i ovaj bi mogao biti rasprodat – u rekordnom roku !

  • 0

U januaru ove godine proslavili su četvrtu godišnjicu od objavljivanja spota “Smooth Criminal” na YouTube koji ih je lansirao u zvezde. Iako su slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić & Stjepan Hauer postigli su zavidan broj sledbenika zahvaljujući upravo video objavama ( ukupna brojka popela se do sada na čak više od 100 miliona pregleda ), oni su i dalje posvećeni koncertnim nastupima.

 

Pred Lukom i Stjepanom je bogata koncertna godina, a 19.juna 2015. nastupit će u Sava Centru. Ako je suditi po njihovim koncertima širom sveta, i ovaj bi mogao biti rasprodat – u rekordnom roku !

 

O 2 CELLOS-ima priča se i piše širom sveta. Izdali su već tri studijska albuma, a njihov uspeh kontinuirano raste. Iza sebe imaju mnogobrojne rasprodate koncerte, punili su najprestižnije svetske dvorane ( Madison Square Garden, Paris Olympia, Quenn’s Diamond Jubilee, Emmys u L.A. itd ), gostovali u najpopularnijim svetskim šou emisijama kao što su The Tonight Show with Jay Leno, The Ellen DeGeneres Show ( više puta ) te mnogim drugim.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Nastupali su sa mnogobrojnim svetskim muzičarima kao što su Red Hot Chili Peppers, Queen of The Stone Age, Andrea Bocelli i George Michael, a njihov talenat prepoznao je i slavni Elton John.

 

''Imali smo veliku podršku od Eltona koji je verovao u nas i on nam je zapravo pomogao u karijeri više nego iko ! Snjim smo bili na turneji dve godine, imali smo prilike otvarati njegove koncerte i svirati zajedno s njim u arenama širom sveta. To je jedno neprocenjivo iskustvo i tu smo zapravo ispekli zanat'',  tvrde CELLOSi.

 

 

Koliko su cenjeni u svetu govori i činjenica da su u Japanu dobili i – svoj dan. Naime , tamo je 20.januar proglašen 2CELLOS danom, no to nije jedino priznanje koje su dobili. Bivši predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović ih je odlikovao Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za kulturu te im je odao priznanje za njihov lični doprinos kulturi i promociji Hrvatske u svetu. No, to je samo mali delić njihovih priznanja i nagrada.

 

 

Koncert 2 CELLOS po uobičajenom repertoaru počinje izvedbama klasičnih kompozicija, a završava se dinamičnim izvođenjima rok hitova. Jedna od poslednjih njihovih reinterpretacija je i pesma „ Live and Let Die“ Paula McCartneya na kojoj im se pridružio poseban gost, slavni svetski pijanista Lang Lang.

Pucanje struna pod strastvenim gudanjem fascinantna je koreografija Luke i Stjepana koja se ne propušta, zato osigurajte svoje ulaznice na vreme i dopustite da vas, kako oni kažu “zaraze zvukom violončela“.

 

 

''Morate ih doći videti uživo, zaista je zadivljujuće! Dugo vremena nisam video ništa uzbudljivije od njihovog nastupa!'' Sir Elton John

 

Karte su od danas 1.aprila u prodaji na blagajni SC i Eventim prodajnim mestima. Cene karata su 1800, 2400, 3000 i 3600 dinara.

 

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA