KO BOLJE GLUMI: Srbi Hrvate, ili Hrvati Srbe? (VIDEO)

U filmskim i serijskim ostvarenjima novijeg datuma dešavalo se da hrvatski glumci igrali uloge u kojima su govorili na srpskom jeziku, i obrnuto, u kojima se srpski glumci prićali na hrvatskom

  • 7

Poslednjih nekoliko godina neretko se dešavalo da srpski glumci glume na hrvatskom jeziku, i obratno, da hrvatski glumci glume Srbe i pričaju na ekavici, piše "Blic". Podsetimo se nekih od scena u kojima je to bio slučaj.

Mila Elegović (Hrvatska) - Kao srpska folk zvezda

Milu Elegović pamtimo po ulozi Irene Grobnik iz serije "Bitange i princeze. Hrvatska glumica je u ovom ostvarenju tumačila i Ireninu dvojnicu - srpsku pevačicu Milodojku Potleušu iz Beograda.

Tamara Garbajs (Hrvatska) - Kao Lela iz filma "Čitulja za Eskobara"

Tamara Garbajs glumila je u filmu Milorada Milinkovića "Čitulja za Eskobara" i to na ekavici. Hrvatska lepotica je tumačila lik Lele, zagonetnu devojku, koja je nekada bila muško, a u koju se zaljubljuje glavni lik, loš momak Gandi, koga glumi Vojin Ćetković..

Rene Bitorajac (Hrvatska) - Kao srpski policajac iz filma "Čitulja za Eskobara"

Hrvatski glumac pokazao je kako govori na ekavici u ostvarenju Milorada Milinkovića.

Nenad Stojmenović (Srbija) - Kao hrvatski fudbaler u seriji "Ljubav u zaleđu"

Srpski glumac je pre desetak godina tumačio ulogu fudbalera zagrebačkog kluba "Agram" Ognjena Cukića, koga prate ljubavni problemi.

Miodrag Krivokapić - Kao Stipe iz serije  "Kud puklo da puklo"

Čuveni glumac igrao je u brojnim pozorišnim komadima, ali i serijama i filmovima. Pogledajte kako se Krivokapić snašao u hrvatskoj seriji "Kud puklo da puklo".

Maja Noveljić - Kao zagrebačka bogatašica

U seriji "Ljubav u zaleđu" pojavila se još jedna srpska glumica. U pitanju je Maja Noveljić, koja u ovom ostvarenju glumi Gogu, suprugu propalog fudbalera Vlade, koja ga vara sa glavnim gradskim sumnjivim momkom, Frenkijem Fišerom.

(Telegraf.rs/"Blic")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    7. april 2015 | 20:15

    Šta je tu čudno ljudi rade svoj posao, meni nesmeta

  • Boki

    8. april 2015 | 00:35

    Srbi znaju sve da odglume u originalu. Hrvati kad glume nekog ko nije Hrvat to izgleda izvestaceno. Previse su se odaljili od nas i ne znaju da se poistovete sa ulogom Srbina. Slovenci bolje govore srpski od Hrvata, pa i od mnogih Srba, cista ironija.

  • vladimir

    7. april 2015 | 23:59

    Hm Hrvati su previse mekani kad glume Srbe. previse postuju sagovornikaa ima nesto i u boji glasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA