SUSRET KOJI JE PROMENIO NJIHOVE ŽIVOTE: Kako su se upoznali Silvana Armenulić i Toma Zdravković? (VIDEO)

Silvana je 1958. pozvala nepoznatog mladića po imenu Toma Zdravković da peva na njenom koncertu, a sve ostalo je legenda

  • 10

Životni putevi neverovatnih pevača, Silvane Armenulić i Tome Zdravkovića, su se prepletali nekoliko puta, a malo je poznato kako su se njih dvoje upoznali, kao i da je taj susret na mnogo načina uticao na njihove sudbine.  

Davne 1958, mlada Silvana je nastupala u jednom hotelu u Leskovcu. Pre koncerta je šetala kroz park i ugledala na klupi promrzlog i izgladnelog mladića. Ona se sažali i počne razgovor sa njim. On joj kaže da se zove Toma Zdravković i da on voli da peva narodne pesme.

Printskrin: Youtube / najbolji klipovi Printskrin: Youtube / najbolji klipovi

Silvana ga odvede na svoj nastup, čak mu u jednom momentu da mikrofon. Kada je čula kako Toma peva, sva se naježila, navodi, između ostalog, u svojoj knjizi "Za društvo u ćošku", Aleksandar Gajović, poznati novinar i kulturni radnik.

Deset godina kasnije, sada već poznati pevači Toma i Silvana su se ponovo sreli, i započeli saradnju, a Zdravković je za nju napisao jednu od najlepših narodnih pesama "Šta će mi život bez tebe dragi".

Na žalost, prerano smo ostali bez ovih fantastičnih umetnika, Silvana Armenulić je u 38. godini poginula 1976. u saobraćajnoj nesreći dok je Toma Zdravković preminuo 1991. od raka prostate. Imao je 52 godine.

(Telegraf.rs/ izvor: Blic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    10. april 2015 | 11:39

    Njih dvije su postali legende za zivota. Bili su jako nesretni ali neponovljivi. Oni su obiljezili jedno vrijeme u kojem je glas bio nesto sto se cijenilo,a Silvana je pored glasa bila i preljepa zena.

  • Sudija

    10. april 2015 | 13:41

    Zasto je Bog uzeo ono vreme,puno srece,veselja,pesme,kafana...a doneo nam ove narkomane,nesrecno vreme,kladionice...na svakom mestu gde je bila kafana,sad je glupa kladionica...Ne preostaje nam nista drugo,nego da cuvamo secanje na to vreme,na te pevace,i da nedozvolimo da se nikad nezaborave...ZIVELE LEGENDE SILVANA I TOMA...

  • Kiddo

    10. april 2015 | 12:37

    Boze, da ti damo sve ucesnike parova, a da nam vratis ove legende?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA