ŠEF HDZ-a PEVA NARODNJAKE USRED BEOGRADA: Takvu muziku sluša 95 odsto članova moje stranke! (VIDEO)

- Pomagao sam Hrvatskoj za vreme rata, imam i priznanje Franje Tuđmana. Moje strančke kolege nikad nisu zamerile što u diskoteke dovodim izvođače narodne muzike, pa i sada imam podršku - rekao je Ivan Šokić, predsednik HDZ-a iz Bavarske

  • 11

Pre nekoliko godina Rade Lacković, Nihad Alibegović i Ivan Šokić snimili su spot za numeru "Mesečina". Pesmu, koja počinje rečima "Ajmo, Beograd, Zagreb, Sarajevo, malo pravo, malo lijevo, mjesečina na Balkanu, već je vidim u svom stanu", izvela su dva profesionalna pevača (Lacković i Alibegović), kao i političar (Šokić), koji je danas aktuelni predsednik HDZ-a u Bavarskoj, piše riječki "Novi list".

Sam spot izazvao je različite reakcije u Hrvatskoj, od pozitivnih, pa do negativnih.

Šokić, koji je vlasnik nekoliko glamuroznih diskoteka u ovoj nemačkoj saveznoj državi, i koji je u svojim ugostiteljskim objektima ugostio estradne zvezde poput Lepe Brene, Cece, Dragane Mirković, kaže da nema čega da se srami.

- U Minhenu sam 26 godina, a u HDZ sam uključen od osnivanja stranke. Pomagao sam Hrvatskoj za vreme rata, imam i priznanje Franje Tuđmana. Moje strančke kolege nikad nisu zamerile što u diskoteke dovodim izvođače narodne muzike, pa i sada imam podršku. Ne treba ljude osuđivati po vrsti muzike koju slušaju. U mojim diskotekama imamo i rokenrol večeri, a u pesmama Lepe Brene i ostalih koji nastupaju kod mene, nema nacionalizma niti mržnje, nego isključivo ljubavnih osećaja, tuge i veselja - rekao je Ivan Šokić, koji se pevanjem bavi iz hobija, i dodao:

- Siguran sam da narodnu muziku sluša barem 95 posto članova HDZ-a, ali to skrivaju, jer ta muzika u hrvatskoj javnosti ima negativne konotacije - zaključio je on.

Pogledajte spot za pesmu "Mesečina":

(Telegraf.rs/"Novi list")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA