Gregori Porter i Princov bend na "Musicology" festivalu (VIDEO)

Na Festivalu koji se od 23. do 26. jula održava na Kalemegdanu nastupiće i soul pevačica Liv Vorfild

  • 0

Na "Musicology" festivalu, koji se održava od 23. do 26. jula na Kalemegdanu, nastupiće Gregori Porter i Liv Vorfild!

Liv Vorfild i "New Power Generation Horns" nastupiće 25. jula na Kalemegdanu. Pod uticajem muzičkih uzora kao što su Nina Simone, Šade, Eta Džejms, Tina Tarner i Meri Džej Blajdž, Liv donosi unikatan zvuk, pun soula. Interesantno je to da je legendarni Princ neka vrsta mentora mladoj Liv i da je njenom novom albumu dao i autorski i producenski pečat. Takođe, duvačka sekcija benda Liv Vorfild kao i sama Liv, su stalni članovi Princovog benda "New Power Generation".

Foto: Promo Foto: Promo

Gregory Porter, američki pevač, kantautor, glumac i dobitnik prestižne nagrade "Gremi" 2014. za najbolji džez album, zatvoriće drugi po redu "Musicology" festival 26. jula i prvi put se predstaviti našoj publici. Sa korenima u gospelu, Gregori je poznat po tome što poseduje sposobnost gospel pevača da publiku uvuče u svoj nastup i povede je na putovanje. Ipak, svoj žanr opisuje kao hibridni džez, prožet i soulom, popom i gospelom. Osim unikatnog vokala kojim iznosi najrazličitije emocije, Gregori Porter je postao prepoznatljiv po tome što se uvek pojavljuje sa kapom, prilagođenom baš za njega, koju naziva svojim "sigurnim ćebencetom".

Već prvim izdanjem "Musicology" festivala, otkriven je neki drugačiji Beograd, onaj koji možda nije dovoljno vidljiv. Iznikla je publika, čiji je ukus i senzibilitet marginalizovan i koja se ponovo pojavila sa svojim potrebama za kvalitetnim muzičkim događajima.

Trenutno su u prodaji samo paketi karata i to u Novom Bitefartcafeu, Mitropolita Petra 8, kao i putem podajnih mreža Eventim, DD Tickets, "Gigstix" i "Ticket line".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA