DRAMATIČNA ISPOVEST POZNATOG PEVAČA: Zbog snajperskog metka u Sarajevu otac mi je ostao paralizovan! (VIDEO)

- Imao sam devet godina kada je počeo rat u Bosni. Nikada neću zaboraviti zvuk bombi, sirene, leševe po ulici - priča Bojan Vasković, pevač "Leksington benda"

  • 10

Bojan Vasković, pevač "Leksington benda", rođen je u Sarajevu u kojem je i dočekao početak rata, i kako kaže, taj period će pamtiti po užasnim scenama koje su zauvek promenile njegov život.

- Imao sam devet godina kada je počeo rat u Bosni. Nikada neću zaboraviti zvuk bombi, sirene, leševe po ulici, a najteži trenutak bilo je ranjavanje mog oca. Vraćao se s posla, a snajper je pogodio auto u kojem se nalazio. Otac je ostao nepokretan i već dvadeset godina je paralizovan - priča Vasković i dodaje da je i dalje vezan za svoj rodni grad.

- Svi su vezani za grad u kome su rođeni, pa tako i ja za Sarajevo. Detinjstvo pamtim kao bezbrižan period koji je prekinuo rat. Pre toga, najlepše slike me vezuju za porodični odlazak na more crvenim "fićom". Otac, majka, starija sestra i ja smo kao i većina žitelja tadašnje Juge letovali u Hrvatskoj. Mi smo po putu išli lagano, 40 kilometara na sat i svi su nam trubili i preticali nas. Za to vreme mi bismo se u autu glasno smejali, pevali, spavali... To nikada neću zaboraviti - navodi popularni pevač i objašnjava u čemu je najveća razlika između Beograda i Sarajeva.

- U Beogradu sam već 20 godina i on je moj rodni grad koliko i Sarajevo. U Bosni je raja, neposrednost, stalno pomaganje drugim ljudima bez ikakve obaveze, ljubav prema Čoli, Merlinu, Hanki, Bešliću, ijekavica koje se nisam odrekao... S druge strane, srpska prestonica je mnogo veća i pruža više mogućnosti. Dok sam živ, oba grada će biti moja - zaključio je Vasković.

(Telegraf.rs/izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    12. maj 2015 | 20:02

    Divan momak...

  • DR

    12. maj 2015 | 20:20

    Tako je Bojane,i ja sam iz Sarajeva,želim samo da se sećam lepih stvari koje su vezane za moj rodni grad i za detinjstvo,ljudi su u pravu kad kažu da je Sarajevo bio najlepši grad,za druženje,ma za sve,e toga dole više nema,ja lično više tako ne mislim,nema više one naše sarajevske raje,sve je nešto bezveze,tako da me nista vise ne privlaci.

  • Lola

    12. maj 2015 | 18:58

    I treba da se voli rodni grad i ma gde da se nalazis racunas na njega kao na svoj grad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA