JOŠ JEDAN INCIDENT NA EVROVIZIJI: Publika gromoglasno izviždala Rusiju, voditeljke smirivale strasti!

Svaki put kada neko da poen Rusiji, masa koja se nalazi u hali negoduje sa glasnim zvižducima

Incident koji se dogodio pre sam nastup srpske predstavnice Bojane Stamenov nije jedini koji je pokušao da pokvari finalno veče 60. Evrovizije.

Naime, svaki put kada neko da poen predstavnicima Rusije, publika koja se nalazi u hali zviždi.

Da ne može da prođe bez ijednog zvižduka kada dobiju poen, primetile su i voditeljke koje su rekle da je Evrovizija muzičko takmičenje u kojem bi trebalo da bude uklonjeno bilo šta što ima nacionalističke obrise.

Inače, kako je glasanje odmicalo, Rusi si sve vreme vodili bitku sa predstavnicima Švedske koji su i pobednici ovogodišnjeg Evrosonga.

U momentu kada je Velika Britanija dala Šveđanima glas koji ih je popeo na prvo mesto, koje je pre tog glasa pripadalo Rusima, masa je počela oduševljeno da vrišti.

S vremenom je celo takmičenje postalo mali okršaj između Rusije i Švedske, pri čemu su se frontovi sa muzičkih pomerili na političke.

Inače, tihi sukobi Švedske i Rusije podgrevaju se već neko vreme, pa su tako u petak švedski bombarderi presreli ruske avione koji su se nalazili u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora, i tom prilikom su im poslali poruku: Vidimo vas!

Pogledajte snimak ovde:

U poslednje vreme zvanični Kremlj sve češće kritikuje švedsku vlast budući da je sve bliža sa NATO, iako nikad nije bila njihova članica.

Osim toga, prošle godine su švedski obaveštajci upozorili svetsku javnost da se Rusi spremaju za rat, što je izazvalo veliku buru. Bilo kako bilo, Evrosong treba da bude oslobođen političkih igrica, a čini se da je najbolje mesto za takve "varijante".

Jedno je sigurno - ta urbana, moderna Evropa pala je u najnovijem testu - dozvolila je da muzičko takmičenje oboje politička previranja.

(Telegraf.rs / B.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Winer

    24. maj 2015 | 08:40

    I to je taj civilizovani deo sveta koji promoviše Albansko divljaštvo i u koji mi bezglavo srljamo,a za uzvrat dobijamo samo nova poniženja. ''A ja gdje ću, i su kim ću sada, o kukavno Srpstvo ugašeno. . .'' - Vladika Rade

  • Djolo Djolo

    24. maj 2015 | 07:56

    Braca Rusi ne pocinju rat , rusi ga zavrsavaju!

  • Zoran b.

    24. maj 2015 | 08:21

    Koja bre "urbana" Evropa. Najobičniji šljam. Gledajući onu nakazu koju promovišu , sve je jasno ko su oni. Svet je totalno poludeo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA